Pol in de Vijverberg

Het is weer dinsdag geweest, tijd voor de aanstellingen van de scheidsrechters in de Eredivisie. Aankomende zaterdag heeft Pol ‘ik fluit voor alles’ van Boekel de eer om de derby tussen de Graafschap en NEC te leiden. De laatste keer dat de 34-jarige leidsman een duel van NEC mocht leiden was een uitduel tegen FC Utrecht. Mede doordat Polletje de wedstrijd kapot floot, konden we geen tegenstand bieden om de 1-0 achterstand om te buigen in (tenminste) een gelijkspel.

Er werden tot dusverre slechts negen officiële duels gefloten door de zoon van voormalig scheidsrechter Jos van Boekel. Hier de statistiekjes:

Eredivisiewedstrijden gefloten door de man uit Vierlingsbeek
  Gefloten Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 2 1 1 0 5 2
Uit 7 2 1 4 6 12
Totaal 9 3 2 4 11 14

De man staat bij velen ook wel bekend als ”Mister VVV”. De laatste wedstrijd die Pol van Boekel als speler speelde tegen NEC dateert uit 1997. Toen verloor VeeVeeVee in de nacompetitie met maarliefst 6-0 door onder andere drie doelpunten van Juul Ellerman.

De laatste rode kaart mocht Bram Nuytinck in ontvangst nemen in de wedstrijd tegen het eerder genoemde FC Utreg. Hij kon in de 81ste minuut uitrukken met twee gele kaarten.

Doe ons een lol, hou dat fluitje af en toe eens gewoon op zak!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.