Ouwe rot in de klepperdome

Voor de 31ste keer krijgt Jack van Hulten de eer om de nummer één van Gelderland te fluiten. Zondag is hij op het duel tussen AZ en NEC gezet. Na Roelof Luinge (70!), Dick Jol, Dick van Egmond (39), Jan Wegereef (35), René Temmink (37), Ruud Bossen (36) en Jan Keizer (32) staat de 48-jarige leidsman op de achtste plek ‘meest gefloten wedstrijden’ van NEC.

Tja, wat valt er allemaal nog meer te zeggen over Jack: hij is sinds 1980 scheidsrechter, staat al jaren op de A-lijst van de KNVB en fluit momenteel wedstrijden in zowel de Europa League als de Champions League. Dit jaar floot hij echter maar één keer eerder onze club. Dat was met carnaval tegen NAC Breda. Jack floot toen een prima wedstrijd en de uitslag zal iedereen zich nog wel herinneren. Hint: Bram Nuytinck.

Dat juist deze scheidsrechter zondag op het duel zal staan komt ons niet slecht uit. De laatste zeven wedstrijden die Jack floot verloren we slechts één keer tegen Feyenoord. Tegen andere (sub)topclubs als NAC Breda, FC Twente, Ajax, FC Utrecht en FC Groningen werd gelijk gespeeld of zelfs gewonnen. AZ zou een prima vervolg zijn in dit rijtje….

Dat is ‘m.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.