Nuytinck: “Tegen ADO is het erop of eronder”

De grote kracht van NEC tegen AZ lag zaterdagavond duidelijk in de achterhoede. De doorgaans productieve Jeremain Lens werd vakkundig aan banden gelegd door de 19-jarige Bram Nuytinck. Als compliment voor bewezen diensten zag hij zijn directe tegenstander een kwartier voor tijd gewisseld worden. "Dat was wel mooi."

Nuytinck had vooraf al informatie ingewonnen over de wijze waarop Lens bestreden kon worden. De Nijmegenaren kenden de Amsterdammer nog van twee seizoenen terug, toen hij gehuurd werd van AZ. "Ik heb vooraf met een aantal spelers gesproken over hoe hij het beste te bestrijden is", laat Nuytinck na afloop van het gelijkspel (0-0) weten tegenover Goal.com.

"Lens is fysiek sterk en daarbij ook erg snel. Als je dan kort erop gaat zitten draait hij heel makkelijk bij je weg. Wanneer je wat afstand houdt kan je hem aanpakken", aldus de jonge linksback van NEC. Nuytinck zag zijn directe tegenstander een kwartier voor tijd naar de kant gehaald worden door AZ-trainer Dick Advocaat. "Dat vond ik wel een blijk van waardering."

"Doordat ze zoveel switchen voorin moet je het ook niet zien als een persoonlijke overwinning op hem. Je krijgt gedurende de wedstrijd verschillende spelers tegenover je", vertelt de jongeling. Nuytinck zag NEC bijna de zege grijpen in de slotfase, maar kan leven met gelijkspel. "Als John (Goossens, red.) die bal erin schiet, hadden we zomaar kunnen winnen. Maar in de laatste minuut komen we ook nog goed weg met het schot van Pelle. We zijn tevreden met het punt."

Nuytinck wacht met NEC woensdag een belangrijke wedstrijd in de strijd om nacompetitie te ontlopen. De formatie van Wiljan Vloet moet dan op bezoek bij directe concurrent ADO Den Haag. "Dat wordt een moeilijke wedstrijd. Het gat met ADO is nu zes punten (na zondag drie punten, red.). Als je wint dan ben je er. Het wordt dus erop of eronder", verwacht de ‘schaduw van Lens.’

Bron: Goal.com

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.