Nijmeegse politiek niet achter besluit De Graaf, politie wél

Het besluit van Thom de Graaf om in de eerste twee weken van augustus geen thuiswedstrijd toe te staan, vanwege een tekort aan politiecapaciteit, houdt de gemoederen wel even bezig. Logisch natuurlijk omdat de KNVB vooralsnog vasthoudt aan het standpunt dat iedere club in de eerste twee speelronden van de nieuwe competitie een uit- én een thuiswedstrijd moet afwerken en NEC gesommeerd heeft een alternatieve locatie te zoeken. En zelfs uit de competitie te nemen mocht dat niet lukken.

Een groot deel van de Nijmeegse politiek vindt de houding van de burgemeester te halstarrig en roept hem in een brief op om met voetbalbond KNVB in gesprek te gaan en uit de huidige impasse te komen, zo meldt De Gelderlander. De brief is ondertekend door CDA, VVD, GroenLinks en Stadspartij Nijmegen Nu.

Het wekt met name bevreemding dat De Graaf nog niet persoonlijk met de KNVB om de tafel heeft gezeten. CDA-fractievoorzitter Chantal Teunissen hierover: "De burgemeester zegt dat de KNVB geen rekening met de Nijmeegse situatie wil houden, maar dat doen ze juist wél. Zo mag Nijmegen zelf aangeven of ze de eerste of de tweede speelronde thuis spelen en ze mogen ook een tegenstander met een laag risicoprofiel kiezen. Het lijkt nu een principekwestie te worden en daar is niemand bij gebaat."

Dat is duidelijk andere taal dus dan we van de burgemeester horen. Het zal bij de politie niet lekker vallen, want die zijn doodsbang dat ze straks niet meer naast elkaar met de caravan stil kunnen staan op de Route du Soleil begin augustus. En dus moet NEC maar twee keer uit spelen vinden ze. Ze staan vierkant achter de burgemeester, sterker nog: "Hij heeft dat stand­punt ingenomen op nadrukkelijk advies van de politie", zo meldt Nij­meegs districtschef Aart Garssen trots. Volgens hem moet de landelijke voetbalcompetitie zich maar aanpassen aan de al gereserveerde standplaatsen op de camping van de mannen in blauw. "Eigen­lijk gaat het om één wedstrijd die niet in Nijmegen gespeeld kan worden. Met een seizoen dat 34 wedstrijden telt, moet hier een mouw aan te passen zijn."

De politie en De Graaf dus lijnrecht tegenover politiek en KNVB. Daar moet dus nog even flink ouderwets over gepolderd gaan worden. Wordt vervolgd.
 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.