NEC wint maar Zimling verliest

NEC heeft vrijdag de openingswedstrijd van de Chipie Polar Cup met 4-1 van de Dutch Caribbean Stars gewonnen.
Björn Vleminckx maakte een hattrick, Lasse Schöne drukte zijn stempel met twee assists. Met deze overwinning plaatst NEC zich voor de finale van het tournooi tegen of Ajax of Hubentut Fortuna.

Rick ten Voorde zette NEC al vroeg op voorsprong op aangeven van Schöne. In de zesentwintig minuut maakte Rockie Siberie (wie kent hem niet) gelijk: 1-1. Nog voor rust kopte Vleminckx NEC echter weer op voorsprong en opnieuw kwam de assist van Lasse Schöne. Na een uur spelen werd Vleminckx neergehaald binnen de elf. Hij benutte de penalty zelf en voltooide z’n hattrick enkele minuten voor tijd door op aangeven van Mitchell Burgzorg de 4-1 binnen te schieten.

Wiljan Vloet heeft echter nog geen goed beeld kunnen vormen van Niki Zimling. De middenvelder van Udinese raakte tijdens het oefenduel al snel geblesseerd. Hij verliet al in de zeventiende minuut het veld met een enkelblessure.

Vloet wilde geen risico nemen met de testspeler. "Ik wilde geen risico nemen. Als je hem laat staan, kunnen de klachten erger worden en dan kan hij zondag niet meer spelen. Hopelijk kan Niki zondag wat langer laten zien wat hij kan", aldus Vloet. In de kleine periode dat Zimling wel speelde maakte hij een goede indruk op Vloet. "Hij is continue in beweging en durft de bal op te vragen."

UPDATE: De finale om de Chippie Polar Cup gaat tussen NEC en Ajax die Hubentut Fortuna met 3-0 versloegen. De finale wordt om 03.00 uur ’s nachts (Nederlandse tijd) van zondag op maandag gespeeld.