”NEC volgt miljoenen aankoop Wanderson”

Al een jaar lang is de Braziliaan Wanderson do Carmo aan het flirten met verschillende Eredivisie-clubs. Nadat vorig jaar SC Heerenveen en Ajax al interesse toonden, en later ook nog Feyenoord en FC Groningen, zijn er na vandaag weer drie nieuwe kandidaten bijgekomen. Het Zweedse dagblad Expressen meldt dat AZ, PSV en NEC de ontwikkelingen van het 24-jarige talent op de voet volgen. Afgelopen weekend heeft een delegatie van NEC hem in Zweden bekeken tijdens het thuisduel met Helsingborg (0-0). De aanvaller van het Zweedse GAIS viel in 2009 op, door in dertig competitiewedstrijden achttien keer te scoren.

Overigens zagen we Wanderson al bijna dit seizoen in de Eredivisie voetballen. Mario Been had de spits al in Rotterdam zitten voor een medische keuring maar toch ketste de transfer op het laatste moment af op het ontbreken van een bankgarantie. Ook na het afketsen van deze transfer leek hij in de verregaande belangstelling te staan van FC Groningen maar ook dit ging niet door waardoor de Braziliaan gewoon bij zijn Zweedse club GAIS bleef ballen.

Zelf ziet Wanderson een overgang naar de Eredivisie dus wel zitten: ”Zweden is een halteplaats, het is onverstandig lang te wachten want nu krijgt de club er een mooi bedrag voor", gaf hij al eerder aan. ”Ik kijk heel vaak naar het Nederlandse voetbal. Het is een goede en interessante competitie”. Dan heeft hij waarschijnlijk weinig wedstrijden van NEC gezien in het afgelopen seizoen.

Hoe onze club, verkerend in financiële nood, de Braziliaan wil gaan halen lijkt ons nog een groot raadsel. Aan het begin van dit kalenderjaar gaf zijn huidige club al aan dat zijn marktwaarde 15 tot 20 miljoen Zweedse Kronen is. Omgerekend is dat ruim 1,5 á 2 miljoen euro. En dan nog in het achterhoofd de concurrentie van FC Groningen, Feyenoord, Ajax, PSV en AZ. Succes!

Dit is ‘m!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.