“NEC moet een volksclub blijven”

Acht seizoenen (1994-2002) maakte de verdediger deel uit van de eerste selectie. Het spel van Maes kenmerkte zich door zijn vrije trappen en sterke fysieke eigenschappen. Helaas zaten blessures een groot deel van zijn profcarrière dwars.
 
De Tilburger maakte zijn debuut tegen De Graafschap. In Doetinchem werd met 2-3 verloren. ”Ik heb een hele mooie periode meegemaakt bij NEC. Toen ik in 1994 kwam was het allemaal nog niet zo professioneel en heb ik de groei van de club van dichtbij kunnen meemaken.” De sterke verdediger speelde in het totaal 159 officiële wedstrijden in het rood, zwart en groen en wist daarin 13 keer te scoren.
 
Op 25 april 1999 speelde NEC thuis tegen Vitesse. De Nijmegenaren hadden lang niet meer van de club uit Arnhem gewonnen. In een geweldige wedstrijd bracht NEC De Goffert met een 3-1 zege in extase. “Die overwinning en de bekerfinale waren twee absolute hoogtepunten in mijn carrière bij NEC”, geeft de linkspoot aan. “Ik heb de club grote sprongen zien maken om uit te groeien tot een stabiele middenmoter en dat werd verwoord in een schitterend nieuw stadion. “Ook dat was geweldig om mee te maken.”
 
Na zijn actieve loopbaan als profvoetballer speelde Maes bij de hoofdklassers JVC Cuijk en De Treffers. Met zijn vriendin begon hij een schoenenzaak in Wijchen. In het Goffertstadion komt hij nog zelden. Hij voetbalt zelf nog bij DIO ’30 in Druten en traint daar de C1. Daarnaast is Maes betrokken bij voetbalschool Maas en Waal van Dennis Krijgsman. “Ik hoop dat NEC de volksclub blijft die het altijd is geweest met natuurlijk een zakelijke insteek. Daar kom je tegenwoordig niet omheen”, besluit Maes.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.