NEC lijdt onnodige nederlaag in Breda

NEC heeft zichzelf vanavond een slechte dienst bewezen met een volstrekt onnodige nederlaag in Breda. Hoewel de wedstrijd zich gedurende vrijwel de gehele negentig minuten op de helft van NAC afspeelde, gingen de mannen van Vloet met 2-0 de boot in. Dat was hoofdzakelijk te danken aan een oude kwaal die we de eerste 7 wedstrijden leken te zijn kwijt geraakt, maar zich vanavond weer nadrukkelijk liet zien: we hebben te veel kansen nodig om te scoren.

In het eerste half uur gebeurde er vrij weinig. NAC liet het toe dat NEC de bal veel in bezit had, maar gaf tegelijkertijd nauwelijks iets weg. Slechts één keer kwamen onze voorwaartsen er goed doorheen, op een goede actie van Vleminckx volgde echter een onbeholpen poging van Lorenzo Davids. Niet veel later leek Goossens door te breken en werd hem de pas afgesneden door Penders, maar tot verbazing van alles dat NEC was besloot scheidsrechter Nijhuis een vrije trap aan NAC toe te kennen. Aan de andere kant gebeurde weinig. Zomer raakte de bal uit een voorzet verkeerd maar zag tot zijn opluchting de inzet over het eigen doel vliegen. Na een half uur kwam de thuisclub uit het niets op voorsprong. Cillessen, in de voorbije weken rots in de branding, verkeek zich op een voorzet van de linkerkant en kwam veel te laat om te stompen, waarna het voor Amoah een koud kunstje was de doorgekopte bal binnen te werken, 1-0. NEC was hierna even van slag en mocht van geluk spreken dat met die kleine achterstand de rust werd gehaald. Vleminckx presteerde het zijn enige echt goede inzet op doel richting de verkeerde goal te lanceren en mocht Cillessen danken voor de redding. Onze jonge goalie zelf had vlak daarna opnieuw problemen met een voorzet, maar zag de rebound van Gorter op de lat belanden.

De tweede helft had hetzelfde beeld als de eerste, met als groot verschil dat NEC nu wel ruim voldoende kansen kreeg om een goal te maken. In de meeste gevallen bleek Ten Rouwelaar echter een te grote sta in de weg of ontbrak de precisie. In de eerste tien minuten redde de doelman van NAC op schoten van Goossens, Schöne en Sibum. Halverwege de tweede helft kreeg NEC de grootste kans toen Vleminckx door een prachtige pass van Sibum vrij voor de keeper werd gezet. De Belg schoof de bal echter veel te gehaast naast. Ook Zimling was nog dichtbij een treffer van afstand en het regende corners voor de Nijmegenaren. Het leidde echter allemaal tot niets en vlak voor tijd besliste het uiterst effectieve NAC de wedstrijd na een vlotte counter die door Idabdelhay werd afgerond, 2-0. In de resterende tijd kreeg Vleminckx opnieuw een grote kans, hij mocht vrij uithalen in de buurt van de elfmeterstip, maar wederom was de poging veel te wild en ongecontroleerd, waarna Ten Rouwelaar voor de zoveelste keer kon redden. Nadat ook een leep intikkertje van Zomer geen genade vond bij de uitblinkende doelman legden de rood-zwart-groenen definitief het hoofd in de schoot.

Klik hier voor de karakteristieken van de wedstrijd.