NEC geeft Willem II geen punten kado

NEC heeft vanavond geen punten kado gegeven aan hekkensluiter Willem II. Toch leek het er lange tijd op dat Willem II één puntje zou stelen uit de Goffert. De Tilburgers stonden met rust nog op 1-1 maar na rust sloeg NEC toe, en zette de eindstand van 3-1 op het scorebord.

Na elf minuten voetbal keken de bezoekers al tegen een achterstand aan in De Goffert. Björn Vleminckx zette NEC op een 1-0 voorsprong nadat hij eerder al een kans had gemist. Een lange bal van Remy Amieux werd door de spits bij de tweede paal binnen geknikt: 1-0. Nummer dertien voor de Vlaming. Lange tijd hing de tweede treffer al in de lucht, maar tot scoren kwam NEC niet meer voor rust. Aan de andere kant van het veld werd nog wel voor rust gescoord. Na een counter was Nathaniel Will iets te laat bij de bal en raakte de passerende Andreas Lasnik. De Oostenrijker benutte zelf de toegekende strafschop: 1-1.

In de tweede helft duurde de spanning niet lang meer, want na negen minuten lag de tweede treffer voor NEC al tussen de palen. Vleminckx legde de bal terug op Lasse Schöne. De Deen nam de bal aan en knalde daarna vanaf 30 meter prachtig raak met een waar bananenschot. Halverwege de tweede helft werd de wedstrijd op slot gegooid. John Goossens bepaalde de eindstand op 3-1 op aangeven van Bas Sibum.