NEC contracteert Pavel Cmovc en verhuurt hem meteen

Behalve George verzekerde NEC zich afgelopen week ook van de diensten van verdediger Pavel Cmovc. De twintigjarige Tsjech, die in zijn land als veelbelovend talent geldt, komt transfervrij over van Slavia Praag en tekent een eenjarig contract met de optie voor nog eens twee seizoenen, zo meldt VI.

Voorlopig moeten we echter nog even wachten voordat we dit talent in De Goffert kunnen bewonderen. Cmovc wordt namelijk meteen verhuurd aan Veendam, aangezien trainer Wiljan Vloet al over twee rechtsbenige centrale verdedigers beschikt. ‘Het was voor ons een buitenkans om hem vast te leggen’, beargumenteert Aalbers ‘Maar door de concurrentie, is de kans op speelminuten voor hem nog te klein. Daarom krijgt hij bij Veendam de mogelijkheid om aan de omstandigheden in Nederland te wennen en zich verder te ontwikkelen, met de gedachte dat we volgend jaar een nog betere speler terugkrijgen.’

De naam van Cmovc stond al langer op het lijstje van de scouting van de Nijmeegse club en de verdediger maakte vorige week tijdens zijn proefperiode een overtuigende indruk.


Eindelijk een proefspeler die mag komen…..of toch niet?…….

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.