NEC bijna in handen van Jordania

Man man man wat zijn we blij dat meneer Jordania bij Vitesse zit. Het had namelijk niet veel gescheeld of Hans van Delft had onze trotste club verkocht aan diezelfde meneer Jordania. Bij Hansje Pansje is namelijk alles te koop, zo zegt hij zelf in het onderstaande bericht wat van de site van de Gelderlander komt.

Toen Merab Jordania gepresenteerd werd als de nieuwe eigenaar van Vitesse, was de Georgische zakenman volgens voorzitter Maasbert Schouten al een echte Vitessenaar. Maar voor hetzelfde geld hadden ze in Nijmegen geroepen dat de Georgiër een echte NEC’er was.

Voordat de Arnhemmers hem in de armen sloten, informeerde Jordania via een contactpersoon of er bij NEC interesse was voor een overname. „We hebben een oriënterend gesprek gevoerd, maar daarna nooit meer iets gehoord”, zegt Hans van Delft, oud-voorzitter van NEC.

Hij graaft even in zijn geheugen. Wanneer kreeg hij dat telefoontje ook al weer. „Zeven, acht weken geleden”, herinnert Hans van Delft zich dan. „Een persoon die beweerde contactpersoon te zijn voor iemand en informeerde of NEC te koop was. Bij mij is alles te koop, heb ik toen gezegd. En daarna wilde ik weten waar dit nu over ging.”

Hij pauzeert even. „Achteraf blijkt dat hij namens Jordania sprak.” En niet onderhandelde, wil Van Delft nog maar eens benadrukken. „Daar is geen sprake van geweest. Het was puur een oriënterend gesprek dat hij voerde voor een partij die geïnteresseerd was in de overname van een Nederlandse eredivisieclub.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.