NEC amateurs promoveren naar de hoofdklasse

De amateurs van NEC hebben voor het eerst in het clubbestaan de hoofdklasse van het amateurvoetbal bereikt zo meldt De Gelderlander. Door met 3-3 gelijk te spelen bij Germania is NEC zeker van een plaats bij de eerste drie. De nummers 1 t/m 3 promoveren automatisch naar de hoofdklasse zondagvoetbal.

Germania nam na 20 minuten de leiding door Pascal van den Homburgh. Hij kopte raak uit een vrije trap van Gijs Diebels. Diens jongere broer Tom maakte een minuut later gelijk uit de rebound nadat Ties Booltink tegen de onderkant van de lat had geschoten. In de slotminuten van de eerste helft liep NEC uit naar een 1-3 voorsprong door goals van Nordy al Mansouri en Ali Rassa.

Vincent van Hees bracht Germania na ruim een uur terug in de wedstrijd: 2-3. Een kwartier voor tijd maakte Gijs Diebels gelijk uit een penalty na een overtreding van William Goossens op Maikel Fransman. Kort voor tijd werd een ogenschijnlijk zuivere treffer van Tom Diebels wegens buitenspel afgekeurd.

NEC verzuimde daarmee alleen aan kop van de eerste klasse E te komen. De Goffertploeg blijft op een gedeelde eerste plaats staan met Rigtersbleek dat met 1-1 gelijk speelde tegen De Bataven.