Jong NEC wint in de laatste minuut van Jong AZ

Op een goed gevulde Eendracht begon Jong NEC als een duveltje uit een doosje aan de wedstrijd. Binnen 1 minuut stond de 1-0 voor NEC al op het scorebord. Ten Voorde loste na een prima actie een schot op goal, die Erton op zijn Vleminckx’s intikte.
Jong NEC speelde de eerste 20 minuten dus prima en AZ had eigenlijk niets in te brengen. De 2-0 viel al in de 20ste minuut. Een prima uitgespeelde aanval werd door Caifano Latupeirissa goed afgerond: vol op slof in de verre hoek. Na deze eerste 20 minuten zakte het niveau en kon AZ in de 32ste minuut voor de aansluitingstreffer zorgen. Met een 2-1 werd de thee opgezocht.

NEC begon niet zo flitsend aan de tweede helft als dat ze aan de eerste helft begonnen. Maar NEC was wel het eerste team dat scoorde na de rust. De keeper van AZ maakte een overtreding op Rick ten Voorde en NEC kreeg terecht een penalty. Ten Voorde spotte met de oude voetbalwet dat men niet zelf de penalty moet nemen, en schoot prima binnen. 3-1. De mannen van Jack de Gier leken eigenlijk al zeker van de winst.

Erton Fejzulahu werd in de 65ste minuut vervangen. De Zweed maakte een gretige en prima indruk en zal zaterdag op de bank zitten tegen PSV. En dat is maar goed ook, want als we de geruchten van vandaag,  langs het veld, mogen geloven dan zijn Zimling, Secerovic en Babos er zaterdag niet bij. Zimling heeft de ochtendtraining verlaten met een blessure aan de hamstring. Secerovic hield de middagtraining ook vroegtijdig voor gezien. De 18 jarige middenvelder is sowieso nog niet speelgerechtigd want hij moet nog op de juiste papieren wachten voordat hij officiëel in het rood, groen en zwart mag spelen. Babos gaat morgen pas weer de wei in om te kijken hoe het met zijn rug is. Mocht hij het niet redden dan liet Jasper Cillessen vandaag wel zien dat hij nog wel een wedstrijd wil keepen in het eerste. Hij speelde een prima wedstrijd ondanks drie tegengoals. We zullen de komende dagen horen of Zimling, Secerovic en Babos er zaterdag bij zijn.

Terug naar de wedstrijd. Met nog 5 minuten te gaan staat Jong NEC met 3-1 voor. Maar 5 minuten voor tijd krijgt ook AZ een penalty. Deze wordt benut en daarmee wordt het alsnog spannend op de Eendracht. Twee minuten voor tijd valt zelfs de 3-3 en lijkt Jong NEC voor de derde keer deze competitie gelijk te gaan spelen. Maar na een goede counter maakt Rick ten Voorde, de held van Den Haag vorig seizoen, de 4-3. Jong NEC wint dus uiteindelijk op de valreep en die winst was verdiend.