Jong NEC verliest wederom

Voor de zevende keer op een rij hebben onze jonge mannen van NEC niet kunnen winnen in de competitie danwel beker. Vandaag kwam de nummer zeven van de beloftencompetitie op bezoek in de Eendracht: Jong Heerenveen / Emmen. Met Rein Baart, Dominique Kivuvu, Saidi Ntibazonkiza, Joey Brock, Rutger Worm, Mark Otten, Lorenzo Davids en Rick ten Voorde in de basis werd het een duel met veel kansen, maar zonder overwinning.

De eerste twintig minuten was het aftasten voor beide ploegen en waren er weinig echte kansen. In de 21ste minuut was het Saidi Ntibazonkiza die voor de eerste grote kans van de wedstrijd tekende. En wat voor een: Saidi stond vrij voor de keeper maar kon niet scoren. De rebound was voor Dominique Kivuvu, hij kwam ook dicht bij een doelpunt, maar schoot echter tegen de lat. De spectaculaire eerste aanval eindigde met een discutabele handsbal van een verdediger van Heerenveen / Emmen en de bekende protesten voor een penalty, die door de scheidsrechter met een zelfverzekerd ”Hou je mond jongen” werden wegewoven.

Na een half uur waren het weer Kivuvu en Saidi die betrokken waren bij de aanval: het een-tweetje verdiende een doelpunt maar Rick ten Voorde miste voor een open goal. Na ruim een half uur was het wel raak, alleen dan aan de andere kant. Rein Baart was kansloos na slecht verdedigen van Basitan Weiser.  En het was ook echt een openingsgoal: de wedstrijd was open en de ene kans na de andere kwam. Rutger Worm tekende na slecht verdedigen voor de gelijkmaker. Uiteindelijk mocht het team van Jack de Gier met gemengde gevoelens rusten: Heerenveen kreeg een grote kans voor open goal door slecht verdedigen van Rick ten Voorde, maar dat kon weggestreept worden tegen de grote kansen voor Ten Voorde. Mark Otten kreeg nog een gele kaart voor stevig inkomen.

De tweede helft kwamen de Friezen al snel op voorsprong: de aanvaller van SC Heerenveen / Emmen werd helemaal vrijgelaten bij een hoekschop, en het was voor hem dan ook een koud kunstje om de bal langs keeper Baart te koppen. De score liep nog verder uit in het voordeel van de uitploeg: 1-3 door slecht verdedigen van Joey Brock. Na een tweede gele kaart aan de kant van Heerenveen door een te late tackle op Davids kwam er een alles-of-niets offensiefje. Met ‘Otje’ in de spits werd er nog wel voor de aansluitingstreffer gezorgd (kopbal Otten na een goede hoekschop van Brock) maar dit mocht niet baten. Eindstand: 2-3.

Dominique Kivuvu wisselde schitterende passes af met gemakkelijk balverlies en liet zien dat hij net dat kleine beetje mist voor de eerste selectie. Saidi Ntibazonkiza speelde zoals in het eerste: hij dolde de verdediging en kwam gevaarlijk voor de goal, maar kwam niet tot scoren. In de laatste minuut had hij nog wel een rode kaart moeten krijgen voor een tackle met twee benen op de keeper; hij kwam weg met slechts geel. Mark Otten gedroeg zich wederom als een echte leider en laat week na week weer met zeer goed spel zien dat hij goed genoeg is voor het team van Wiljan Vloet. Rick ten Voorde speelde zeer, maar dan ook zeer belabberd. Hoewel Saidi alle kopduels won, won het talent van NEC geen enkel duel. Hoofdschuddend kwam hij het veld op de tweede helft, iets wat genoeg zegt. Hij maakte de negentig minuten wel vol, maar verliet het veld wel met een knieblessure. Lorenzo Davids speelde onopvallend. Rutger Worm speelde ook niet een al te beste wedstrijd. Hij moest het veld eerder verlaten door een, op het oog, ernstige enkelblessure.