Jong NEC strandt in halve bekerfinale

NEC is er helaas niet in geslaagd de bekerfinale voor beloften te bereiken. In eigen huis ging de ploeg van Wim Rip met 2-3 onderuit tegen Jong Utrecht.
De Utrechters kwamen al snel op voorsprong door een doelpunt van Frank van der Zwan. De speler scoorde knap vanaf ongeveer twintig meter. Wel moet hierbij gezegd worden dat keeper Rein Baart ver uit zijn goal stond. Nog voor rust zorgde onze eigen Potje er voor dat Jong NEC langszij kwam. De verdediger ging zoals iedere vrije trap mee naar voren en kopte een vrije trap van een zeer goed spelende Rutger Worm prima in.

Na de rust trad NEC aan zonder Rutger Worm maar mét Caifano Latupeirissa (het was even vissen naar zijn naam, hij was de enige speler zonder naam op het shirt). Dit is opvallend, omdat Rutger een van de beste spelers op het veld was. Wiljan Vloet legt uit: ‘Hij heeft gisteren tegen FC Twente ook één helft gespeeld. We hebben voor de wedstrijd afgesproken dat Rutger maar een helft zou spelen.’
Ook Latupeirissa (excuses voor eventuele spelfouten) liet zien dat hij goed kon voetballen. Net na de rust tikte de kleine aanvaller de 2-1 binnen.
Toch wisten de mannen van Jong Utrecht, die onder leiding stonden van onder andere Jan Wouters, de wedstrijd weer naar zich toe te trekken. Eerst scoorde wederom Frank van der Zwan door slecht verdedigen van Joey Brock (die verder een prima wedstrijd speelde). Hij kon ongehinderd uithalen en liet keeper Rein Baart zo kansloos. Ook de 2-2 wisten de jonge mannen van Wim Rip en Jack de Gier niet om te buigen in een overwinning. In de laatste tien minuten zorgde een Loval-look-a-like er voor dat de Utrechters met 3-2 wonnen.

En dat Jong FC Utrecht won is een gelukje te noemen: de ploeg was de gehele wedstrijd de onderliggende partij en was alleen gevaarlijk via de counter. Het was NEC die het spel maakte, maar zonder resultaat. Ook na de 3-2 was NEC de bovenliggende partij maar kwam ondanks dat Potje in spits werd gezet niet tot scoren. Daar gaat Waalwijk!

Ook langs de kant waren een aantal bekenden aanwezig. Als support voor FC Utrecht waren technisch directeur Foeke Booy en trainer Ton du Chantinier aanwezig. Als support voor NEC was het trio Ron, Wiljan en Wilfried aanwezig, en van de spelers waren Burgzorg, Sibum en Otten vertegenwoordigd. Van de eerste selectie stond er naast Rutger Worm, Joey Brock, Rein Baart en Patrick Pothuizen ook Domnique Kivuvu in de basisopstelling. Hij speelde echter een dramatische wedstrijd, en lijkt zijn kansen te verspelen bij NEC.