Jong NEC bekert verder na winst op jong Roda JC

Gisteren bereikte Jong NEC de volgende bekerronde door een knappe overwinning op de beloften van Roda JC: 2-0.

Bij rust leidde NEC met 1-0 door een schot van John Goossens dat van richting werd veranderd. In de tweede helft stond Jong NEC een periode onder druk, al kwamen de Limburgers nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Toen de tijd in het nadeel van de gasten ging werken en NEC voorin steeds meer ruimte kreeg, profiteerde uiteindelijk alleen Rick ten Voorde die een corner van Cayfano Latupeirissa binnen kopte: 0-2.

„Belangrijk, die goal. Rick moet vertrouwen krijgen en dat bereik je vooral door te scoren”, zei de winnende coach Jack de Gier tegenover De Gelderlander. In zijn kleedkamer had een elftal gezeten met jonge spelers die nodig wedstrijdritme moesten opdoen en voetballers die Wiljan Vloet duidelijk willen maken dat ze eigenlijk in de basis van het eerste team horen. „Dan is het zaak dat je allemaal dezelfde instelling hebt en met plezier deze wedstrijden speelt”, wist De Gier, die onder de lat Jasper Cillessen met de aanvoerdersband had staan. Naast De Gier op de reservebank zat Sjors Witt, de keeper van de A1, want nu het huurcontract met doelman Jérémy de Vriendt ontbonden is heeft NEC een keepersprobleem.

NEC wil voor het sluiten van de transfermarkt nog twee keepers aantrekken, maar stuit op het probleem dat de ervaren goalies die ze op hun lijstje hadden staan, alle­maal al ergens anders een contract hebben ondertekend.