Het modder gooien is begonnen + UPDATE

Al enige tijd is het duidelijk dat er iets niet lekker zit rondom El-Akchaoui. Voor het eerst in drie-en-een half jaar was de linksback gepasseerd en moest hij zelfs op de tribune plaats nemen. Zoals zo vaak in een conflict, waar de waarheid niet boven tafel komt, wordt er over een weer met modder gegooid. Deze keer is het de beurt aan El-Akchaoui. Tegenover Omroep Gelderland reageert Youssef als volgt:

"Dit doet heel veel pijn. En het is ook vreemd, zeker gezien de uitleg die er wordt gegeven. Dat zijn allemaal fabeltjes, zielige, zwakke verhaaltjes van mensen die dat niet kunnen onderbouwen. Ik heb bijvoorbeeld nooit gezegd dat ik weg wil. En ik zou te aanvallend spelen, dus had ik die goals dan nooit mogen maken?"

"Dit is niet NEC-waardig. Ik ben klaar met bepaalde mensen hier, maar niet klaar met NEC. De trainer zegt dat hij geen rekening meer met mij houdt totdat de transfermarkt sluit."

"Maar in de pers komt hij dan opeens met voetbaltechnische argumenten. Ik heb echt een hekel aan liegen, maar dat is al vaker gebeurd met hem en met Carlos Aalbers. Als je ze soms een dag later met iets confronteert, is het alweer anders. Ik heb niks tegen Carlos als mens, maar wel als technisch directeur. Gelukkig kan ik zakelijk en persoonlijk scheiden."

"Ik weet dus niet wat nou het probleem is. Mijn salaris of persoonlijke dingetjes. Maar Carlos was er toch bij toen ik mijn contract hier verlengde, hij was echt niet dronken. En toen ik weg kon, vroegen ze negen ton voor mij en nu ben ik opeens transfervrij. Ik ben trouwens wel blij dat we van vitesse hebben gewonnen", besluit de gekrenkte linksback.

UPDATE:

Vanavond werd Youssef ook nog geïnterviewd door langs de lijn. Volgens Youssef is er veel gebeurd, hij noemde dat voor de radio "allerlei dingetjes". Toen daar voorbeelden van werden gevraagd noemde Youssef specifiek het "gedoe rond de aanvoerdersband" en "het feit dat ik geen vrije trappen meer mocht nemen".

Waar hij tegen Omroep Gelderland nog twijfelde over de reden (salaris of persoonlijke dingetjes), daar was hij voor de radio stelliger:  "De hoofdreden is mijn salaris. NEC wil van mij af omdat ik een te dure jongen ben."  Youssef is vooral boos op NEC omdat ze hem een halfjaar geleden niet makkelijk lieten gaan.  "Toen er interesse was wilden ze miet niet laten gaan en moest ik 9 ton opbrengen en nu ben ik opeens niet meer nodig".

Het verhaal van Vloet vandaag na de wedstrijd doet hij af als "lulkoek". Volgens El Ak had Jacco Swart de werkelijke reden vandaag nog genoemd. Swart liet El Ak weten dat ze hem willen gaan verhuren.

El Ak gaat verder: "De grootste verliezers zijn de supporters, want ik ben toch een publiekslieveling. Ik ben drie en een half seizoen een aanvallende back geweest die veel goals heeft gemaakt en nu ben ik opeens niet meer nodig en kunnen ze geen aanvallende back meer gebruiken."

De interviewer vroeg "sta je alleen binnen selectie?" Opvallend was dat slechts enkele spelers iets van zich hebben laten horen. "Van de meeste spelers heb ik niks gehoord, die boeit het niet."

Overigens heeft El Ak verschillende aanbiedingen gehad. Bekend was al Augsburg, maar volgens Youssef was er ook belangstelling uit Sheffield (!), Griekenland, Oekraine en Rusland, maar daar had Youssef geen trek in, zo liet hij weten.
Gaat ongetwijfeld allemaal vervolgd worden.


Aldus Youssef vanaf de tribune

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.