Het kan vriezen, het kan dooien

Door de weersvooruitzichten verkeert NEC nog een dag in onzekerheid. Maar wat trainer Wiljan Vloet betreft gaat de competitiewedstrijd dinsdagavond tegen Willem II zeker door. Hij wil afstand nemen van de onderste regionen, zo meldt De Gelderlander.

Stadionmanager Theo van Benthum heeft zijn ‘sneeuwteam’ weer paraat staan, om het veld morgen speelklaar te krijgen. Een stevige sneeuwbui aan het einde van de dag kan dinsdag nog roet in het eten gooien.

“Maar wat ons betreft gaat de wedstrijd door”, zegt Vloet. “We zitten nu middenin de voorbereiding op Willem II, ook mentaal. Dan is het vervelend als die wedstrijd op het laatste moment toch niet doorgaat. Wij willen spelen en de kans pakken om afstand te nemen.”

Bram Nuytinck, zaterdag tegen Sparta (1-0) nog in de basis debuterend, begint weer op de bank. Jeroen Heubach staat linksachter, hij is hersteld van zijn griep. Heubach trainde zondag alweer mee. Verder lijkt Vloet het basiselftal intact te houden. Dat betekent voor Erton Fejzullahu dat hij net als tegen Sparta reserve staat. Lorenzo Davids neemt als ‘hangende linksbuiten’ de plek van de Zweed in.

Vermoedelijke opstelling NEC: Babos; Wellenberg, Pothuizen, Zomer, Heubach; Radomski, Sarpong, Sibum; Ntibazonkiza, Vleminckx, Davids.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.