Gras van de buren: Souness van Ulubat

In deze rubriek met de naam "gras van de buren" pikken we voor jullie opmerkelijke, grappige, belangrijke, onbelangrijke, bizarre, vreemde, domme, treurige, mooie en kansloze berichten over voetbal en al haar randverschijnselen van het net. Als NEC supporter wil je natuurlijk weten hoe het gras er bij andere clubs bij ligt, hoewel het Goffertgras zal natuurlijk altijd het mooiste blijven. Deze keer nemen we je mee naar Istanbul.

Hoe maak je je als trainer populair bij je eigen supporters? Vraag het aan Graeme Souness die in 1996 trainer van het Turkse Galatasaray was. Hij won dat jaar de Turkse beker. De andere finalist was de eeuwige rivaal Fenerbahçe. Aangezien de finale over 2 wedstrijden ging en de beker in het stadion van Fenerbahçe werd gewonnen was Souness de gevierde man.

Maar dat was nog niet genoeg voor Souness. Midden in het feestgedruis zwaaide hij met een rood-geel gestreepte Galatasaray-vlag en plantte hij deze op de middenstip van het Fenerbahçestadion. Zie je het al voor je dat Theo Bos een vitesse-vlag op onze middenstip plaatst!?

De actie leverde Souness bij de fans van Galatasaray de bijnaam ‘Souness van Ulubat’ op. Deze naam verwijst naar een beroemde soldaat die de vlag van het Ottomaanse rijk plantte na de verovering van Constantinopel in 1453.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.