Gras van de buren: New balls please

In deze rubriek met de naam "gras van de buren" pikken we voor jullie opmerkelijke, grappige, belangrijke, onbelangrijke, bizarre, vreemde, domme, treurige, mooie en kansloze berichten over voetbal en al haar randverschijnselen van het net. Als NEC supporter wil je natuurlijk weten hoe het gras er bij andere clubs bij ligt, hoewel het Goffertgras zal natuurlijk altijd het mooiste blijven. Deze keer nemen we je mee naar Zwitserland.

Tegenwoordig is het in heel Europa goochelen met uitzendtijden om maar zoveel mogelijk wedstrijden te laten zien. Zo heel af en toe pikken supporters dit niet en laten zij dit op een ludieke wijze weten.

Afgelopen zondag stond de topper uit de Axpo Super League in Zwitserland op het programma. FC Basel wat al jaren de competitie domineert en tot zondag tweede stond, moest het opnemen tegen FC Luzern, de nummer 1. Deze topper stond gepland voor zondag 7 november 16:00.

Een prima tijdstip voor deze topper. Maar omdat er ook nog een tennisfinale was die dag, om 15:00 en ook nog formule 1 in Brazïlie om 17:00, was er eigenlijk geen tijd voor deze topper om 16:00. Dus wat werd er besloten? De wedstrijd gaat naar 12:45, dan is alles opgelost dacht de Bobo’s van de TV.

De Basel supporters waren hier alles behalve blij mee. En dat hebben ze laten zien. Toen er afgetrapt werd om 12:45 werden er duizenden tennisballen op het veld gegooid. Als de mensen tennis willen, dan krijgen ze tennis! zullen de Basel fans gedacht hebben.


"Jullie bepalen de aanvangstijd, wij bepalen wanneer er afgetrapt wordt!"

Aangezien er meer dan 1 bal in het veld was, moest de scheids de wedstrijd wel stilleggen. De "service" was duidelijk voor de supporters. Als snel werden de stewards omgetoverd tot ballenjongens en werd alles netjes opgeruimd.

Maar blijkbaar waren alle stewards zo druk bezig met het opruimen van de ballen, dat ze niet gezien hebben dat er weer tientallen dozen met tennisballen de tribunes opgingen. Want na het opruimen van de eerste lading tennisballen was het game-set and match voor de supporters aangezien het veld weer helemaal vol lag.

Roger Federer, de tenniser die om 15:00 de tennisfinale speelde en won, kon de actie wel waarderen. Hij vond hem grappig en orgineel.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.