Goede spel Cillessen niet onopgemerkt

Nog geen maand geleden maakte onze jonge goalie Jasper Cillessen zijn debuut in het eerste elftal van NEC. In het thuisduel met SC Heerenveen verving hij de langdurig geblesseerde eerste doelman Gabor Babos. Niemand had gedacht dat het zo goed zou uitpakken met het talent uit Groesbeek: tegen SC Heerenveen, PSV én AZ keepte hij zeer goede wedstrijden, ondanks dat zijn werk niet met punten werd onderstreept.

Ook de bondscoach van de beloften, Cor Pot, heeft het goede spel opgemerkt. De 21-jarige doelman is opgeroepen voor de voorlopige selectie van Jong Oranje. Samen met Rens van Eijden, Bram Nuytinck en John Goossens (die al eerder actief waren bij Jong Oranje) mag hij zich gaan voorbereiden op de EK-kwalificatie play-off wedstrijden tegen Oekraïne; het eerste duel is op zaterdag 9 oktober in het Kasteel van Sparta en de return is drie dagen later in Kiev. Jasper zal voor een plek in de doelmond de strijd moeten aangaan met Krul (Newcastle United) en Padt (Go Ahead Eagles).

Op 1 oktober wordt bekend of Cillessen ook écht bij de selectie zit, op deze dag wordt namelijk de definitieve selectie bekend gemaakt. Onbelangrijke wedstrijden zijn het in ieder geval niet: de winnaar van deze twee duels krijgt een ticket voor het Europese kampioenschap van 2011 in Denemarken.

De nieuwe Van der Sar?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.