Gemeente doet onderzoek naar groter stadion NEC

De gemeente Nijmegen schakelt op korte termijn een externe accountant in om de financiële situatie van NEC te onderzoeken. Daarbij zal er worden gekeken naar de huidige toestand en de te verwachten financiële ontwikkelingen voor de komende jaren met als belangrijkste vraag of de Nijmeegse club de huur voor het uitgebreide stadion als onderdeel van het nieuwe topsportcomplex, kan garanderen.

De conclusies uit dit onderzoek zullen worden meegenomen in het besluit van de gemeenteraad over het Topsport en Innovatie Park in het komend najaar. ‘Wij ondersteunen daarom dit onderzoek’, laat algemeen directeur Jacco Swart aan Voetbal International weten.

‘Er is een nieuw gemeentebestuur gekomen en zij willen zekerheid over de huurbetaling vanuit NEC in een uitgebreid stadion, voordat ze in het stadion willen investeren. Het nieuwe stadion moet gaan zorgen voor een stevige basis, en ik verwacht dat die er dan ook komt. Net als veel andere clubs hebben wij het nu moeilijk en zijn we met een forse bezuinigingsslag bezig. Het is een financieel turbulente tijd, maar we staan er gedreven in.’

Mocht de gemeenteraad groen licht geven, dan hoopt NEC in het seizoen 2013/14 het uitgebreide stadion in gebruik te nemen.

Bron: Voetbal International

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.