El Kabir “Alleen terugkeer bij Ajax is een optie”

El Kabir heeft het uitstekend naar zijn zin in de Zweedse competitie. De 22-jarige aanvaller verruilde begin maart NEC voor Mjällby en maakt een goede ontwikkeling door. Hij speelde al twaalf duels voor zijn nieuwe werkgever en scoorde daarin vijf keer. “Het is een heel kleine club, het Excelsior van Zweden”, zegt de spits in Voetbal International.

Mjällby promoveerde eind vorig seizoen naar de hoogste Zweedse afdeling, de Allsvenskan. Met zijn goals tegen Örebro, Häcken, Malmö FF (twee) en Åtvidaberg heeft El Kabir zich opgewerkt tot clubtopscorer. “Het gaat verschrikkelijk goed”, zegt de in Marokko geboren aanvaller. “Voor het eerst sinds 24 jaar speelt deze club op het hoogste niveau en vierde heeft Mjällby nog nooit gestaan. Zoals het nu gaat kan ik alleen maar tevreden zijn.”

Op dit moment zit hij met zijn hoofd volledig bij de Zweedse subtopper, maar op de lange termijn wil hij wel graag weer hogerop. “Mijn doel is om na Mjällby naar een betere club te gaan. Er is interesse, maar naar Nederland zie ik mezelf niet terugkeren. Alleen terugkeren bij Ajax zou een optie zijn voor mij, maar daar ga ik niet vanuit voorlopig”, aldus El Kabir.

El Kabir werd eind vorig jaar om disciplinaire redenen uit de A-selectie gezet. Sindsdien trainde de aanvaller bij Jong NEC. Omdat er in Nijmegen geen toekomst voor hem was, werd hij niet langer ingezet in de wedstrijden van het eerste. Voor zijn periode bij de Gelderse club stond El Kabir onder contract bij Ajax en FC Utrecht, maar daar haalde hij het eerste niet.

Bron: Voetbalzone

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.