De reactie’s: Amieux, Schöne, Nuytinck, Cillessen en Will

Na de gewonnen wedstrijd tegen Willem II stonden diverse spelers de pers te woord. Rémy Amieux had de breedste grijns op z’n gezicht. De speler, die tot man van de wedstrijd werd uitgeroepen, had zelfs enige kritiek op het volume van stadionspeaker Gerry van de Velden: "Al had ik dat zelf in het veld nog niet zo in de gaten", aldus de goedlachse Amieux. "Ik hoorde wel dat er zoals altijd werd omgeroepen wie Man of the Match was geworden, maar ik had niet meer gehoord wie dat nu eigenlijk geworden was. Na de wedstrijd werd ik er door mijn medespelers pas op gewezen. En ik moet zeggen, dat geeft een lekker gevoel hoor."

Over zijn eigen bijdragel was Amieux meer dan tevreden: "Het ging lekker en ik kreeg alle ruimte om ook aanvallend mijn bijdrage te leveren, dat is precies zoals ik het graag heb. En dan ging dat vandaag ook nog eens allemaal zonder dat ik kramp kreeg", verwijst Amieux lachend naar zijn krampgevallen in de laatste twee wedstrijden.

Ook Lasse Schöne was tevreden over het spel: "Ik raakte hem lekker, er zat een zwabber aan. Volgens mij werd de bal verder niet aangeraakt. De eerste helft was moeizaam, Willem II stond verdedigend wel goed en hadden we weinig ruimte. Na die penalty was het even moeilijk, maar de tweede helft hebben we de kopjes omgezet en goed gespeeld. We hadden er nog wel meer mogen maken." meldt hij tegenover Omroep Gelderland "We hebben laten zien dat we in fases heel goed kunnen voetballen. Spelers konden ook individueel uitblinken."

Nuytinck, die centraal achterin stond, liet nog eens weten dat deze positie hem beter past dan die van linksback: "Ik voel me centraal achterin inderdaad veel lekkerder. Ook vandaag ging het weer goed. De samenwerking met Ramon Zomer is goed en eigenlijk hebben we puur qua veldspel nauwelijks een kans weggegeven. Als je dan zelf nog twee keer scoort in de tweede helft, dan pak je alsnog gewoon die drie punten." zo laat hij weten op de officiele site. Nuytinck noemde de overwinning terecht, al beseft ook hij dat het spel niet altijd even goed was. "Dat hebben we elkaar in de rust ook wel duidelijk gemaakt. Het leek wel of iedereen na de 1-0 dacht dat de buit binnen was, maar dat is natuurlijk levensgevaarlijk. Na rust hebben we draad weer kunnen oppakken en maken we het uiteindelijk goed af. Vooraf besef je dat het een belangrijke wedstrijd is, al helemaal omdat NEC er nog wel eens een handje van heeft om het tegen mindere ploegen niet goed te doen. Die angst was gelukkig ongegrond vandaag."

Het goudhaantje heette gisteren echter Jasper Cillessen. Niet alleen hield hij NEC gisteren op de been met een aantal goede reddingen maar verlengde hij ook nog eens zijn contract tot medio 2014. "Dat speelde al een tijdje, maar we hebben het steeds stil kunnen houden. We hadden altijd al de intentie om met elkaar verder te gaan en dat hebben we nu bevestigd met een handtekening onder een nieuw contract. Lekker om zoveel vertrouwen te krijgen." Alleen door de penalty moest hij één keer vissen. "Ik heb de beelden nog niet terug gezien en weet dus niet of het een penalty was, maar hij geeft ‘m en dan kun je alleen nog maar proberen om ‘m tegen te houden. Helaas zat dat er niet in vandaag. Gelukkig zetten we het in de tweede helft allemaal weer recht, want na de 1-0 was het van onze kant niet best. De insteek vooraf was om koste wat het kost die drie punten binnen te halen en uiteindelijk is dat gelukt, al was het dan niet altijd even goed. Op deze manier is het wel een heel mooi weekend."

Veroorzaaker van de penalty Will baalde van de gegeven strafschop: "Ik had niet het idee dat we contact hadden, ik had niet het gevoel dat er wat aan de hand was. De intentie was de bal te spelen, ik had niet het idee dat ik hem naar de grond bracht."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.