De Graaf staat duidelijk niet voor NEC

Onze aller Burgervader Thom de Graaf, tevens Korpsbeheerder van de Politieregio Gelderland-Zuid, stuurt wederom aan op een nieuwe botsing met NEC en de KNVB zo laat De Gelderlander ons weten. Net als vorig jaar staat De Graaf namelijk weer geen duels toe, in De Goffert, tijdens de eerste helft van augustus.

Ondanks dat de gemeente Nijmegen van de KNVB mag bepalen wanneer NEC de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen speelt; in het eerste of het tweede weekeinde van augustus. De gemeente Nijmegen mag zelfs ook nog de tegenstander kiezen: Excelsior, VVV-Venlo, Heerenveen, De Graafschap of Heracles Almelo. Clubs uit de categorie A, waarbij hooguit vijftien agenten nodig zijn om de orde te handhaven zodat de rest van de pliesie toch nog op vakantie kan. Zij zijn namelijk hard aan vakantie toe na al het werk tijdens de Vierdaagse en de bijbehorende feesten, in de derde week van juli. Deze evenementen vereisen namelijk een maximale inzet van de pliesie.

Maar toch heeft de gemeente, met De Graaf voorop, besloten om de barricades op te gaan. Hij wil bij de opening van het seizoen (6, 7, 8 augustus) en het weekend erna sowieso geen wedstrijd in De Goffert.

Voor de KNVB is de maat nu vol. „We handhaven de regel dat elke club het seizoen begint met een uit- en een thuiswedstrijd”, zegt Gijs de Jong, manager competitiezaken bij de KNVB. „Op 9 juni presenteren we het nieuwe competitieprogramma. Heeft NEC geen accommodatie, dan zullen we de club in het uiterste geval uit de competitie nemen.”

Jacco Swart laat vanuit Curaçao zijn mening horen; „Ik weet echt niet waar dit gaat eindigen”, zegt hij „Maar het is te gek om los te lopen. We zijn op verzoek van de KNVB in Doetinchem en Eindhoven geweest. Kijken of we daar die thuiswedstrijd konden spelen. Ze zaten niet op ons te wachten. Logisch. Die hebben al een wedstrijd van De Graafschap of PSV. Waarom zij twee wedstrijden met inzet van politie en Nijmegen geen. Ook daar gaan agenten op vakantie.”

Swart zucht nog eens diep. „Het wordt een principiële kwestie. En dat is nooit goed. Ik krijg het gevoel alsof de club speelbal is geworden in een conflict tussen KNVB en gemeente. Echt, ik weet niet hoe dit moet aflopen.”

Wij wachten nog even met het maken van de DTH wedstrijdkaartjes!


Tegen de aartsrivaal toen De Graaf nog "supporter" was van NEC

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.