Arek Radomksi rouwt om landgenoten

NEC kon zaterdagavond tegen AZ niet beschikken over Arek Radomski. De Poolse middenvelder had zich volgens het Algemeen Dagblad ziek gemeld nadat hij eerder op de dag vernam dat de Poolse president Lech Kaczynski omkwam bij een ongeluk met het Poolse presidentiële vliegtuig.

Volgens het dagblad was de 32-jarige middenvelder ‘totaal van slag’ door het nieuws. Zaterdag crashte het Poolse regeringsvliegtuig waarbij o.a. president Kaczynski, zijn echtgenote en een aantal Poolse regeringsfunctionarissen om het leven kwamen.

Trainer Wiljan Vloet respecteerde de beslissing van zijn speler. "Dit is zijn mening en nu zal heel Nederland daar wel een andere mening over hebben, maar je moet zijn standpunt respecteren", zei Vloet. De trainer had zaterdag diverse keren telefonisch contact met zijn speler. "Die gesprekken gingen over de vliegramp waarbij zijn landgenoten zijn omgekomen. Gelukkig is er geen directe familie van Arek bij betrokken, maar dit heeft wel heel veel impact op zijn familie in Polen en in Nederland."

Radomski werd vervangen door debutant Bastian Weiser.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.