Zo zagen wij het: Sparta – NEC

Na een roerige week mochten onze jongens het in Rotterdam proberen tegen Sparta. Waar NEC met de hakken over de sloot een ronde verder kwam in het bekertoernooi tegen Excelsior, het kleine broertje van Sparta, daar schakelde Sparta VVV na penalty’s uit in datzelfde toernooi. Daarbij werden de mannen van Wim Rip vorige week tegen PSV afgedroogd en hadden zij de week ervoor alle moeite met ADO Den Haag, terwijl de mannen van Frans Adelaar in de ‘winning mood’ waren na hun overwinningen op Feyenoord en ADO Den Haag.

Na twee zeer geslaagde niet-verplichte oldskool reisjes met de trein, moesten we dit jaar met de bus. En daarmee dacht burgervader Aboutaleb een gepaste straf voor de incidenten vorig jaar op Rotterdam Centraal te hebben gevonden. Of werd Aboutaleb toch door dat strandfeestje voor het blok gezet? Opmerkelijk is in ieder geval wel dat deze zaak inmiddels (een jaar naar dato) nog altijd niet voor rechtbank is geweest. Opmerkelijk was ook het grote aantal agenten dat het uitvak nauwlettend in de gaten hield. Heuse filmapparatuur en een behoorlijke fotocamera (waarvan Broer er ook een aantal heeft) werden zelfs ingezet om een ‘Rondje Om politiestijl’ in elkaar te kunnen draaien.

Er reden liefst vier bussen richting de havenstad, waaronder een bus juniors (waarvan een lid het nodig vond om per ongeluk een stoel kapot te schoppen; zijn snoepzakje werd ingenomen, zijn naam werd genoteerd, zijn ouders werden gebeld en hij kreeg alvast huisarrest). Zij zagen de eerste helft eigenlijk een vrij aardig NEC, met Saidi in de basis. Op aangeven van Saidi had Worm zelfs de uitgelezen kans om een voorsprong aan te tekenen, maar laatstgenoemde maaide volledig over de bal heen. Verder weinig kansen voor ons en een toenemend overwicht van de tegenstanders naarmate de eerste helft vorderde. Op slag van rust resulteerde dit zelfs in een voorsprong voor de thuisploeg na een scrimmage voor de goal van Babos.

Een flinke domper dus aan het eind van de eerste helft, die kennelijk de gehele tweede helft niet overwonnen kon worden. Onze jongens leken wel te willen, maar niet te kunnen. Na een uur spelen veranderde Zomer een schot zelfs dusdanig van richting dat Babos er onmogelijk meer bij kon: 2-0. Wat volgde was niet al te best. Erton werd nog ingebracht voor Wellenberg, maar de wissel van Potje voor Worm was mij volledig duister. Had Rip gehoopt op het Potje-effect, of moest hij roeien met beperkte riemen? Het heeft er veel van weg dat Ten Voorde slechts een contract heeft getekend om warm te lopen.

Enfin, weer niet gewonnen dus. De intenties lijken er wel te zijn, maar het vertoonde spel is verre van sprankelend. Kansen worden nauwelijks gecreëerd en een blik op de huidige ranglijst baart mij ernstige zorgen. Slechts een punt meer dan de nummer voorlaatst. Alle ogen zullen gericht zijn op de aankomende tegenstander: RKC. De druk zal hoog zijn, maar de punten zullen in deze wedstrijd absoluut gepakt moeten worden. Bij verlies wordt het in ieder geval een heel zwaar seizoen.

Naast het sportieve deel verwacht ik voor een mogelijke nieuwe trainer sowieso een heel zwaar seizoen. Want de woorden van Rip op radio ‘Langs de lijn’ op de terugweg baarden mij mogelijk nog meer zorgen. De eenheid lijkt ver te zoeken en Rip gaf aan dat hij vooral de gemakzuchtige dingetjes eruit wil halen. Wat zal dat dan bijvoorbeeld zijn, vraag je je af. Nou, het smokkelen tijdens het sprinten in de warming up en het afsnijden bij het warmlopen. Duurbetaalde jongens, gigantische salarissen, maar een complete warming up is blijkbaar moeilijk voor een aantal jongens. Maar of dat nou de oorzaak is van de uitblijvende sportieve successen?

Oe-a-Gentenaar

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.