Zo zagen wij het: NEC – Sparta

Onderaan deze site kun je de reacties volgen die op het NEC supportersforum worden geplaatst. Verguld als ik was met de huurovereenkomst die NEC met Ajax had afgesloten waarmee Dennis Rommedahl naar NEC was gekomen, besloot ik eens de reacties van mijn medesupporters te bekijken, in de veronderstelling dat zij net zo enthousiast als ik zouden zijn over de komst van een topper die er een slordige 80 interlands op heeft zitten voor één van de betere voetballanden van Europa. Tot mijn verbazing was een flink aantal medesupporters minder overtuigd. Afwachten of het wel een echte versterking is was een veel gebezigde reactie. In vertwijfeling vond ik gisteren mijn plek in de goed gevulde Goffert. Zou hij niet meer kunnen en dus echt geen versterking zijn of zijn sommige fans inmiddels zo verwend dat ze het heel normaal vinden dat zo’n vedette bij onze club neerstrijkt.

Slechts 45 minuten had Rommedahl nodig om de aanwezigen in de Goffert te overtuigen. Wat een klasbak. Zijn niet te stoppen rushes gevolgd door uitstekende voorzetten maakten duidelijk dat er hedentendage veel mogelijk is in de Goffert en we tegenwoordig echt een club zijn om rekening mee te houden. De resultaten zijn fantastisch, de versterkingen spectaculair en het voetbal (soms) om de vingers bij af te likken. Geniet er van zo lang het duurt!

Sparta kwam gisteren met de beste bedoelingen naar Nijmegen. Vak vol fans en een flitsende start deden het ergste vermoeden. Babos redde in de eerste minuut nog, maar de daarop volgende corner betekende dat we na twee minuten al achter stonden. Pothuizen verklaarde later op de radio dat we daarna orde op zaken stelden en dat deden we. Een topclub waardig raakten we niet in paniek, maar schakelden een tandje bij waarna de kansen als rijpe appelen van de boom vielen. En hoewel de kansen niet benut werden had je zelden het gevoel dat het mis zou gaan. De Sparta combinaties strandden meestal al voor de middenlijn, waardoor onze Deense huurling keer op keer weggestuurd kon worden. Tot twee keer toe werd de bal nog net voor de doellijn gered door een Spartaan, maar vlak voor rust was de beloning eindelijk daar via onze andere Deen Schöne.

In de tweede helft van hetzelfde laken een pak. Snel na rust stelde Van Beukering, die verder erg matig speelde, met een echte spitsengoal orde op zaken. De overmacht was zo groot dat er zelden een echte bekersfeer ontstond en de tussenstand bij de bekerfinale van het ijshockey belangrijker werd dan wat er op het veld gebeurde. Gelukkig liep het uiteindelijk op beide terreinen goed af! Nog twee wedstrijden winnen en we kunnen weer een reisje maken…

Pol

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.