Wisgerhof weet nu dat Boschker links schiet

Oud-aanvoerder NEC moet nog wennen aan afspraken bij Twente.

Peter Wisgerhof fleur­de zijn debuut in Enschede zater­dag op met een zege op Vitesse. „ Ik heb een rumoerige week ach­ter de rug. Het waren zware da­gen”, zei de verdediger die deze week de overgang van NEC naar FC Twente maakte. „Woensdag was het vooral span­nend. Ik wachtte op een telefoon­tje: ga ik wel of niet naar Twente? ’ s Middags kreeg ik het antwoord, ’s avonds werd ik gekeurd en de volgende dag stond ik al op het trainingsveld. Alles is nieuw, alles is anders. De automatismen zijn er nog niet. Bij NEC wist ik precies wat de anderen deden, bij Twente nog helemaal niet.”

Zijn nieuwe ploeggenoot en rechts­back Ronnie Stam loopt vooral naar binnen, weet de centrale ver­dediger nu. En Sander Boschker moet aangespeeld worden op zijn linkerbeen. „Ik draaide me om en had de neiging om de bal naar zijn rechterbeen te spelen, zoals ik dat bij Gabor Babos deed. Oh nee, dacht ik dan, het is Boschker! Op televisie kijk ik vaak naar voetbal, maar dan zie je alleen flitsen, op de details let je niet.”

En wat wist hij van zijn nieuwe kompaan in het centrum, Slobo­dan Rajkovic? „Die kende ik hele­maal niet. Ik wist dat hij bij PSV had gespeeld, maar dat was het ook wel.” En Rajkovic. Kende die Wisger­hof? „Ik had wel van hem ge­hoord, maar ik kende Peter niet. Ik heb tijdens de wedstrijd zo goed mogelijk naar hem geluisterd. Hij kent het Nederlands voetbal, hij is ouder dan ik en weet veel meer. Ik ben samen met Marko de jongste speler van het elftal, ik moet naar iedereen luisteren, vind ik,” zei de Serviër. Aan rust komen de twee verdedi­gers de komende week niet toe. Door de blessure van Douglas zul­len ze donderdag in het bekerduel tegen ADO Den Haag waarschijn­lijk weer samen aan de bak moe­ten en zondag wacht de derby te­gen Heracles Almelo. Wisgerhof: „Het is prettig dat we deze week tijd hebben om samen te trainen en elkaar te leren ken­nen. Komt de rest vanzelf wel.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.