Wie van NEC gaat mee naar de Kuip?

Uiteindelijk ging het opnieuw over Feyenoord. De spelers van Vitesse en NEC stonden zondagmiddag nog onder de douche na de weinig opwindende onderlinge ontmoeting (0-0), of de Nijmeegse trainer Mario Been kreeg alweer vragen over zijn aanstaande vertrek naar Feyenoord.

Over wanneer het contract getekend gaat worden. Of met welke Feyenoorders de coach komend seizoen niet verder wil. Op die vragen kon (of wilde) Been gisteren geen antwoord geven.

Voor NEC is het antwoord in ieder geval totaal niet relevant. Veel belangrijker is dat moet worden uitgedokterd hoe verder te gaan in het post-Mario tijdperk. Allereerst moet de Nijmeegse club een nieuwe trainer aanstellen. ,,Graag geven we snel duidelijkheid over wie de opvolger wordt, maar we doen niets overhaast,” zei algemeen directeur Jacco Swart, toen Feyenoord zich afgelopen week meldde om het gesprek met Been aan te kondigen. ,,We hebben de tijd daarvoor.”

Dat er een goede opvolger komt, daar is Been zelf van overtuigd. Tevens is de coach niet bang dat het bolwerk dat NEC langzaamaan begint te worden, na zijn vertrek ineenstort.

,,NEC heeft een supertoekomst voor de boeg,” beweerde de oefenmeester. ,,Technisch directeur Carlos Aalbers is daar heel belangrijk in. Bovendien heeft de club met assistent-trainer Ron de Groot, hoofd opleidingen Wilfried Brookhuis en Wim Rip van Jong NEC echte cultuurbewakers in huis. Ik denk niet dat wanneer één iemand wegvalt, de hele boel instort. Iedereen is vervangbaar.”

Allerminst valt uit te sluiten dat NEC straks niet alleen zijn trainer aan Feyenoord verliest, maar ook één of meerdere spelers.

In het ‘fantastische’ gesprek dat Been naar eigen zeggen met de clubleiding van de Rotterdamse club had, zijn aardig wat namen van mogelijke versterkingen aan bod gekomen. ,,Ook bij NEC lopen interessante spelers,” bevestigde Been. ,,NEC heeft bepaalde spelers die nog allerminst aan het plafond zitten. Nee, ik heb met NEC niet afgesproken geen spelers vanuit Nijmegen mee te nemen. Mocht het gebeuren, dan is dat inherent aan de voetballerij.”

Het is absoluut geen geheim dat Been bijzonder gecharmeerd is van Youssef El-Akchaoui. Niet voor niets is de in Dordrecht geboren Marokkaan sinds het vertrek van Peter Wisgerhof aanvoerder. ,,Je bent al de zoveelste die vraagt of ik meega,” reageerde El-Akchaoui. ,,Maar je moet toch echt bij de trainer en Feyenoord zijn. Ik heb natuurlijk wel ambities, zoals iedere profvoetballer die moet hebben.”

Op de zaterdag voorafgaand aan de altijd beladen derby trof Nicky Hofs (Vitesse) achter zijn huis een varkenskop en makrelen aan, met de tekst ‘Zondag gehaktdag’. Het duel zelf kende echter weinig spektakel. Toen de Vitesse-adelaar in het stadion was losgelaten, bromde een oud-speler dat het hoogtepunt van de middag alweer voorbij was. Hij kreeg gelijk. Pas na 73 minuten strijd op het overvolle middenveld, zagen de 18.000 koukleumende fans de eerste serieuze kans. Het afstandsschot van Schöne werd stijlvol door Vitesse-doelman Piet Velhuizen gekeerd. Na de enige kans van NEC werd Vitesse driemaal gevaarlijk. De invallende debutant Dalibor Stevanovic had zich onsterfelijk kunnen maken. Maar zijn beide kopballen misten het doel nipt.

Bas Sibum (NEC) viel in de eerste helft uit met een hamstringblessure. Vandaag moet duidelijk worden hoe ernstig de kwetsuur is. Ploeggenoot Ramon Zomer miste de derby vanwege een liesblessure. Ook hij wordt vandaag onderzocht.

Bron: Algemeen Dagblad

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan