Werkweigeraar Ntibazonkiza tekent alsnog z’n contract

Een opvallende ontwikkeling in de slepende zaak tussen Saidi Ntibazonkiza en NEC. Alsof er niets is gebeurd, lijkt Ntibazonkiza maandag terug te keren op het trainingsveld van NEC, zo meldt de Telegraaf vandaag.

Omroep Gelderland weet zelfs te melden dat Ntibazonkiza alsnog zijn handtekening heeft gezet onder zijn nieuwe contract.

Beide partijen bereikten in januari overeenstemming over een nieuw contract, maar die was blijkbaar in de ogen van 22-jarige aanvaller onvoldoende. Ntibazonkiza eiste drie dagen voor het begin van de competitie een salarisverhoging. NEC werkte niet mee, en dus liet de aanvaller zich niet meer zien. Hij dook enkele weken geleden opeens op bij Red Bull Salzburg. Ntibazonkiza meldde daar dat hij transfervrij was.

Als reactie hierop stapte NEC onlangs naar de arbitragecommissie van de KNVB. Deze zal nu dus niet doorgaan.

Ntibazonkiza laat de wedstrijd met FC Utrecht (woensdag) en Willem II (zaterdag) nog aan zich voorbijgaan en heeft aangegeven zich per 5 oktober weer op het trainingsveld te melden. Per 1 oktober krijgt de aanvaller weer salaris betaald.

Aalbers: "Het ene moment heb ik een voetbaltechnische pet op, het andere moment een economische pet. Daar ergens moet ik tussen balanceren." Dat heeft tot deze oplossing geleid. Het zal uiteraard nog wel enige tijd duren voor Ntibazonkiza weer wedstrijdfit is.

Tot zo ver de zaak Ntibazonkiza, hoofdstuk 7. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd!

Update:
Inmiddels is het nieuws officieel bevestigd middels onderstaan bericht van de officiële site:

Onlangs heeft Saidi Ntibazonkiza op eigen initiatief contact opgenomen met technisch directeur Carlos Aalbers over een mogelijke terugkomst bij N.E.C. onder de voorwaarden zoals die vanaf januari 2009 waren opgesteld. Na enig beraad heeft N.E.C. besloten om Saidi zijn recht op arbeid weer te verlenen.
Aalbers reageert als volgt: ‘Het allerbelangrijkste voor N.E.C. was om onze rechten in dezen te beschermen. Op het moment dat Saidi bij ons aangaf zijn werk te willen hervatten, hebben wij besloten om dit toe te staan. Echter alleen onder de contractvoorwaarden zoals die van begin af aan voor hem golden. Saidi heeft gisteravond (28 september) zijn contract zelf ondertekend en zal vanaf begin week 41 de training hervatten bij Jong N.E.C. Daarnaast zal hij aan de club, de spelersgroep en de fans zijn excuses aanbieden. Uiteraard is het aan de technische staf om te bezien of en wanneer de aanvaller zijn rentree maakt in de selectie van N.E.C.’

Saidi laat weten de ontstane situatie erg te betreuren. Naar zijn zeggen berust de hele kwestie vooral op misverstanden en biedt hij iedereen zijn welgemeende excuses aan.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina