Wellenberg: “Het was een feit dat het niet zo soepel liep”

De directie van NEC is volkomen verrast door het zelfverkozen afscheid van trainer Dwight Lodeweges. „Ik had geen moment het gevoel dat er iets scheef zat”, zegt technisch directeur Carlos Aalbers, die zijn vakantie in Turkije moest afbreken door het besluit van de oefenmeester. 

Gisterochtend vertelde Lodeweges zichtbaar geëmotioneerd de spelers dat hij niet de juiste man op de juiste plaats was. Die waren stukken minder verbaasd. „Het was een feit dat het niet zo soepel liep”, aldus Niels Wellenberg.

De van FC Twente overgekomen verdediger werkte prettig samen met Lodeweges en karakteriseert hem als een fijne man. Bij enkele van zijn medespelers proefde hij niettemin wat weerstand tegen de manier van werken van de opgestapte coach. „Ik had niet het gevoel dat dit breed werd gedragen, maar je merkte dat de trainer het vervelend vond dat het niet van een leien dakje ging”, blikt Wellenberg terug.

Omdat hij pas tegen het einde van de voorbereiding werd aangetrokken, miste Wellenberg het ontstaan van de eerste barst in de prille relatie tussen trainer en spelers. Tijdens het trainingskamp in Doorwerth vertelde Lodeweges dat Youssef El-Akchaoui tot nader order aanvoerder zou blijven. In een groepsgesprek ging de selectie daar unaniem mee akkoord. Een dag later eisten drie spelers echter toch een nieuwe stemming en leverde de linksback zijn band nog voor de verkiezing in. „Omdat ik er niet bij was kan ik er niet over oordelen, maar het is natuurlijk niet lekker voor een trainer als zoiets in de voorbereiding al voor onrust zorgt”, aldus Wellenberg.

Omdat assistent-trainer Ron de Groot, als enige in het bezit van het vereist diploma, herstelt van een hartaanval, nemen Wim Rip en Wilfried Brookhuis voorlopig de taken over van Lodeweges. Ondertussen zal Aalbers op zoek gaan naar een opvolger. „We gaan het rustig bekijken, want wij zagen dit totaal niet aankomen. Sportief viel het weliswaar wat tegen, maar door enkele blessures viel dat te verklaren. Dit is gewoon bijzonder vervelend”, aldus de technisch directeur.

Door na 119 dagen op te stappen heeft Lodeweges een plaatsje in de NEC-geschiedenis gekregen. Nog nooit was een trainer, uitgezonderd zij die op interim-basis voor de groep stonden, zo kort aan de club verbonden.

Bron: De Telegraaf

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.