Vooruitblik: vitesse-NEC

Wij kunnen ons voorstellen dat 24 jaar geleden de ruim 1000 meegereisde NEC-supporters na vitesse-NEC (0-4) door het dolle heen waren. Er zal ook vast wel iemand geroepen hebben dat we met z’n allen wel een tijdje zouden kunnen teren op deze overwinning, maar dat teren is inmiddels wel voorbij dachten wij zo! Sindsien wonnen we daar namelijk nooit meer! Het is dus tijd, hoogste tijd!

Alles is geoorloofd zondag! Schandalige overtredingen, elleboogstoten, schwalbes en ga zo maar door… als die drie punten maar mee naar Nijmegen gaan! Lekker belangrijk als we volgende week tegen Feyenoord het halve team missen.

Opmerkelijk genoeg kwamen we in 2008 niet in actie in die fabriekshal, daardoor was Roy Beerens in 2007 de laatste die in arnep wist te scoren, tien minuutjes na rust zette hij NEC op voorsprong. Maar Junker gooide een kwartier voor tijd roet in het eten. Diezelfde Junker lijkt onder Bos weer terug te zijn en loopt nu een beetje populair te doen over zijn doelpunt tegen NEC: "Scoren tegen NEC, ik weet hoe het moet". Zomer en/of Pothuizen jullie weten wat je te doen staat! Andere belangrijke targets: Hofs, Velthuizen, Sansoni en Drost!

Blijkbaar leeft de derby weer als vanouds, binnen een mum van tijd waren de 900 kaarten namelijk uitverkocht (meer krijgen we er tegenwoordig niet meer) en dat is andere koek dan de karige 500 die er vorig seizoen mee gingen. Of zal het er gewoon mee te maken hebben dat NEC bezig is aan de beste periode in het 109-jarig bestaan en vitesse steeds meer en meer naar de klote lijkt te gaan? Laten we ze zondag aub een flinke duw richting de eerste divisie (en dus het langverwachte faillissement) geven, want dat verdienen ze zo langzamerhand toch wel!

02-09-2007 Vitesse NEC 1-0 eredivisie
17-05-2007 Vitesse NEC 1-0 play-offs
04-02-2007 Vitesse NEC 1-1 eredivisie
26-04-2006 Vitesse NEC 0-0 play-offs

meer statistieken

Bij de arneppers zullen clubtopscorer Santi Kolk (Peter bedankt!) en Kaya deze derby moeten laten schieten, maar daar staat tegenover dat middenvelder Stevanovic zijn debuut zal maken. Mario kan nog steeds niet beschikken over de Nijmeegse jongens Otten en Worm en zoals altijd is Collins John één groot vraagteken! COME ON NEC, laat zien wie de enige echte nummer 1 van Gelderland is!!!

Afwezig
Rutger Worm (schouderblessure)
Joey Brock (knieblessure)
Mark Otten (knie)

Vermoedelijke opstelling NEC

Babos,
Dani, Pothuizen, Zomer, El Akchaoui,
Sibum, Schöne, Davids
Rommedahl, Van Beukering, Bouaouzan

 Statistieken
 Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 21 13 1 7 27 19
Uit 20 2 10 8 19 29
Totaal 41 15 11 15 46 48
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan