Vooruitblik: NEC – Feyenoord

Het kon natuurlijk ook niet anders dan dat Feyenoord dit weekend op het programma zou staan. Het is het perfecte affiche op het einde van een week, waarin definitief bekend werd dat we afscheid gaan nemen van de onze succestrainer. Mario Been keert terug naar zijn grote liefde en verlaat de onze. Geen betere manier voor de man die (met afstand) de meeste bijdrages aan onze ‘quote van de week’ rubriek levert om duidelijk te maken dat de Rotterdammers een goede keuze gemaakt hebben. Een klinkende overwinning van de onzen zal immers nog eens duidelijk maken dat het dit seizoen niks meer wordt in Rotterdam en dus alleen maar beter kan worden.

Want dat ze dit seizoen in Rotterdam in de shit zitten is wel duidelijk. Nog voor de vorst is weggetrokken heeft de stadionclub het record aantal nederlagen in een competitiejaar al geëvenaard. Van de 29 officiële wedstrijden in competitie, beker, Uefa Cup en JC schaal gingen er liefst 16 verloren. En zoveel nederlagen in een seizoen is Feyenoord slechts één keer eerder gelukt. Aan ons dus de eer dit seizoen officieel tot slechtse ooit te schieten. Sowieso is een thuisoverwinning op Feyenoord heel wat normaler dan tegen de andere twee leden van de traditionele top drie. Al acht keer slaagden we erin Feyenoord over de knie te leggen, met als uitschieter een 5-1 in 1982 en de 4-1 van twee jaar terug.

Wat NEC betreft, we staan op dit moment een beetje op een tweesprong. De derde ronde in Europa en de kwartfinale in de beker doen vermoeden dat we het fantastisch doen, maar in de competitie valt dat wel mee. De achtste plek, zeker niet slecht, houden we nog net vast, maar de resultaten de laatste weken bieden weinig houvast. Uit de laatste drie thuiswedstrijden (Utrecht, ADO, Ajax) peurden we slechts één puntje en in de laatste twee uitwedstrijden (AZ, Vitesse) werd niet gescoord. De hoogste tijd dus om weer eens een driepunter te maken willen we onze plek in het linkerrijtje vast houden. En dat is in een thuiswedstrijd tegen een directe concurrent (want meer is Feyenoord op dit moment niet) natuurlijk een must. Kom op NEC!!

23-12-2007

NEC

–  Feyenoord

  

0-2

eredivisie

26-11-2006

NEC

–  Feyenoord

 

4-1

eredivisie

08-02-2006

NEC

–  Feyenoord

 

1-2

eredivisie

08-05-2005

NEC

–  Feyenoord

 

2-0

eredivisie

28-01-2004

NEC

–  Feyenoord

 

1-2

eredivisie

16-03-2003

NEC

–  Feyenoord

 

1-2

eredivisie

meer statistieken

Het lijkt er op dat we weer kunnen beschikken over Zomer en Sibum en dus in de sterkste opstelling kunnen beginnen. Dat is natuurlijk buiten de langdurig geblesseerden Otten en Worm en de euhmm…op stage zijnde Collins John. Bij Feyenoord een flink lijst met langdurig geblesseerden. Voor Landzaat (hamstring), Vlaar (knie), De Guzman (knie), Vincken (bovenbeen), Greene (knie) en Wattamaleo (lies) zal de wedstrijd zondag nog te vroeg komen. Voor het eerst sinds lange tijd is Tomasson wel weer fit, maar het is zeer de vraag of hij in de basis zal starten. Daar tegenover staat dat feyenoord deze week back Tim de Cler kwijt raakte met een kniebklessure.

Afwezig
Rutger Worm (schouderblessure)
Joey Brock (knieblessure)
Mark Otten (knie)

Vermoedelijke opstelling NEC

Babos,
Dani, Zomer, Pothuizen, El Akchaoui,
Sibum, Davids, Schöne
Rommedahl, Van Beukering, Bouaouzan

Vermoedelijke opstelling Feyenoord:
Timmer; Tiendalli, Lucius, Hofland, Bahia; El Ahmadi, Bruins, Van Bronckhorst; Wijnaldum, Makaay en Biseswar

 Statistieken

Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 32 8 4 20 39 61
Uit 33 3 7 23 24 61
Totaal 65 11 11 43 63 122

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan