Vleminckx voor 4 jaar naar NEC

Bjorn Vleminckx speelt vanaf komend seizoen voor NEC. De 23-jarige aanvaller komt over van KV Mechelen en tekent een contract voor vier jaar in Nijmegen, zo meldt VI.nl. Björn Vleminckx is de duurste aankoop ooit van NEC. NEC betaalt tussen de 1,5 en 2 miljoen euro aan KV Mechelen.

Vleminckx had in België nog een contract tot 2011. "De tijd was rijp om naar het buitenland te gaan", zegt de 23-jarige aanvaller. "Ik heb er lang over nagedacht. NEC is een familieclub, vergelijkbaar met KV Mechelen. Vandaar mijn keuze." Vleminckx gaat tenminste drie keer meer verdienen als in België. "Ik blijf op dezelfde manier spelen. Ik moet de aanval dragen en ondersteunen. Dat is zwaar op mijn leeftijd. Dit is een mooie stap vooruit. NEC werd dit seizoen 11e, maar doet normaal mee voor Europees voetbal."

De deal kwam snel rond, volgens Vleminckx. "We waren er in een paar uur uit. Dat is snel ja, maar ik heb een goed gevoel bij NEC. Als je voor vier jaar kunt tekenen, ben je belangrijk voor een club. Ik ben blij dat het rond is. Morgen ga ik op vakantie naar Zuid Frankrijk." De Belg zal gaan concurreren met Jhonny van Beukering. Vleminckx scoorde in zijn tweede seizoen voor KVM twaalf keer in 29 wedstrijden. Naast de interesse van NEC kon de aanvaller rekenenen op belangstelling van Belgisch kampioen Standard Luik, AA Gent, Karlsruher SC en FC Utrecht.

Bjorn Vleminckx zegt op gevoel voor NEC gekozen te hebben. De 23-jarige aanvaller koos voor de eredivisionist vanwege de vriendelijkheid bij de club. "In zekere zin is NEC wel te vergelijken met KV Mechelen zeker qua warmte en vriendelijkheid", legt Vleminckx op de officiële site uit. "Dat heeft bij mij de doorslag gegeven. Ik zie dit als een sportieve verbetering aangezien ik denk dat de Nederlandse competitie, ten opzichte van de Belgische, twee stappen sneller en beter is. En NEC is gewoon een goede club."

Vleminckx werd bij zijn entree in de Goffert al vergeleken met Dirk Kuyt. Daar kan de spits wel om lachen. "Dat is een mooie vergelijking. Ik ben in elk geval iemand die nooit opgeeft, ik ben kopsterk en heb altijd vrij gemakkelijk een goal kunnen maken", zo ziet Vleminckx een aantal vergelijkingen. Ook technisch directeur Carlos Aalbers toonde zich tevreden. "We zijn erg blij dat we Bjorn binnen hebben kunnen halen ondanks de concurrentie van onder andere enkele Belgische topclubs", zei hij.

Hierbij de carrieregegevens van Vleminckx:

Seizoen Club Klasse Wed Goals
2002/03 Beveren Jupiler League 2 0
2003/04 Beveren Jupiler League 18 3
2004/05 Beveren Jupiler League 20 0
2005/06 Oostende Tweede Klasse 27 8
2006/07 Oostende Tweede Klasse 32 16
2007/08 KV Mechelen Jupiler League 30 9
2008/09 KV Mechelen Jupiler League 29 12

Hier een filmpje met de goals van Vleminckx afgelopen seizoen:

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.