Vleminckx, Vloet en Babos staan al op scherp!

NEC leeft ontspannen toe naar de derby tegen Vitesse maar toch weet men welke belangen er komende zondag, in de derby, op het spel staan.

De Gelderse derby is Björn Vleminckx op het lijf geschreven. Hij is dan ook blij dat hij erbij is. "Ik weet wat het is en hoe belangrijk het is", zegt de Belgische aanvaller. "Ik heb in België natuurlijk ook een paar derby’s gespeeld. Over de rode kaart en de schorsing kan ik niet veel zeggen, omdat het nog loopt. Alles kan tegen mij gebruikt worden hè."

NEC-trainer Wiljan Vloet verwacht tegen Vitesse volle inzet en passie van zijn spelers. "We moeten met een geelzwart mes tussen de tanden spelen", vindt Vloet.

"Ik ben gigantisch vaak aangesproken over de derby. Op mijn eerste werkdag ging het er al over", aldus Vloet.

"Ik weet wat er leeft met de derby. Ik weet in welke situatie we zitten. Ik weet dat we erna een periode geen competitie hebben. Dus vanwege meerdere omstandigheden is het heel belangrijk. Daarbij: je kunt nog zoveel progressie maken, uiteindelijk gaat het om de punten", weet Vloet.

Binnen de selectie blijft het dus, ondanks de tegenvallende resultaten, rustig. "Als iedereen in paniek raakt, kom je er nooit bovenop", weet keeper Gabor Babos. "We moeten het sowieso met elkaar doen en dit duel pakken."

"Voor de supporters is het ook de belangrijkste wedstrijd van het jaar. En wij hebben de punten keihard nodig. We willen snel uit de onderste regionen weg", verzekert Babos.

Trainen was de laatste dagen moeilijk. "Het was heel moeilijk. We konden weinig doen. Beetje gelopen en een beetje ballen gevangen. Ik hoop dat het hoofdveld zondag beter is", aldus Babos. En daar moet het Snowteam aan mee werken!

"De weersomstandigheden maakt ons toch grote kinderen, wat van voetballers al vaak gezegd wordt. Als er een keer sneeuw ligt, hebben we natuurlijk ook sneeuwpret samen." zo laat Vleminckx tegenover Omroep Gelderland weten.

Overigens zit Bas Sibum zondag voor het eerst dit seizoen weer bij de selectie. Het geduld is na maandenlang revalideren beloond.

"Ik ben heel blij dat ik weer mee kan trainen", aldus Sibum, die een mogelijke selectie voor de derby nog niet kan bevestigen. "Maandenlang werken aan een onduidelijke heupblessure is niet makkelijk."

Sibum had weinig pijn, en wat hij had is nu ook weg. "Ik heb een uur gespeeld met Jong NEC tegen Helmond Sport. Dat ging goed. Als ik de kans krijg op de bank te beginnen tegen Vitesse zou dat heel mooi zijn."


Dit doekje kan weer van zolder gehaald worden

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.