SVBO – NEC 0-7

Zoals beloofd vanmiddag een live verslag van de oefenpot in het verre Emmen tegen SVBO. Laptopje op schoot in de Nijmeegse zon en een sms/telefoon verbinding met ons Rondje om team ter plaatse staan hopelijk garant voor een pui verslag.

Het team is inmiddels ter plaatse na vanaf Zwolle volledig op de navigatie te zijn aangewezen. Het is immers weer even geleden dat we in Emmen moesten zijn. Het veld van SVBO ligt overigens op een steenworp afstand van het stadion van de plaatselijke FC. Entree vandaag is een tientje en dat hebben vandaag zo’n 500 man betaald. Op het eerste oog zijn een stuk of dertig daarvan van Nimweegse komaf.

De DTH’ers ter plaatse hebben ontdekt dat het bier slechts 1,30 euro kost en laten het zich goed smaken. Alleen op het terras overigens want SVBO schijnt recentelijk een boete te hebben gehad vanwege een glas cola op de tribune. Tja, die KNVB he?

SVBO verloor eind vorig seizoen in de nacompetitie van de amateurs van NEC en dat biedt dus weinig perspectieven tegen de profs. Al zullen ze vorige week ontdekt hebben dat het verschil tussen beide eigenlijk helemaal niet zo groot is. Als extra motivatie voor de jongens treedt SVBO overigens aan in het geel-zwart. Game on!

De opstelling waarin NEC de eerste helft zal aanvangen:
Baart; Burgzorg, Van Eijden, Nuytinck, El Akchaoui; Radomski, Schöne, Davids; Saidi, Beukering, Ten Voorde

15.15 uur:
Een kwartiertje gespeeld inmiddels en echt veel is er niet gebeurd. NEC heeft, zoals mag worden verwacht, het betere van het spel, maar heeft dat nog niet in doelpunten weten om te zetten. Twee kansen waren er voor Saidi, die (uiteraard) niet benut werden door de kleine Burundees. Schöne heeft inmiddels twee dramatische corners afgeleverd, aan de andere kant laat SVBO zien hoe dat wel moet, hun beide corners stichten veel gevaar.

15.25 uur:
NEC komt op 0-1. Van Beukering schiet een penalty binnen die is gegeven na een onvervalste schwalbe van diezelfde Van Beukering.

15.35 uur:
Rick ten Voorde mag alleen op de keeper af en rondt beheerst af: 0-2. SVBO speelt hard, Davids en Van Beukering zijn al het slchtoffer geweest van overtredingen waarvoor geel op zijn plaats was geweest, maar de scheids houdt de kaarten voorlopig op zak.

15.45 uur:
De rust breekt aan met een 0-3 stand, Saidi de derde doelpuntenmaker op aangeven van El Akchaoui. Ondanks de drie goals stelt de wedstrijd weinig voor. Hoogtepunt volgens de aanwezigen is het weer. Publiek haast zich terug naar het terras om aldaar 1,30 euro uit te gaan geven.

16.05 uur:
De tweede helft begint met NEC in de volgende opstelling: Skverer; Kivuvu, Pothuizen, Zomer, El Akchaoui; Weiser, Worm, Goossens; Tshibamba, Vleminckx, El Kabir.

16.20 uur:
Het gaat hard nu, El Kabir scoort de 0-4 na goed doorgaan van Tshibamba die de bal verovert en mooi afgeeft. Vlak daarna scoort El Kabir weer, ditmaal op aangeven van Vleminckx. De stand is dus inmiddels al 0-5.

16.30 uur:
De enige speler die tot nu toe in beide helften in aktie kwam verlaat het veld: El Akchaoui wordt vervangen door Davids, die weer terugkeert. De tweede helft is overigens aanmerkelijk leuker dan de eerste, met name omdat El Kabir erg lekker aan het ballen is. Een geweldige actie van Goossens strandt op de keeper, maar Kivuvu scoort wel, na goed doorgaan: 0-6

16.40 uur:
Voor de liefhebbers, de Tour is inmiddels ook gestart. Een bekende aanblik bij de eerste tussentijd na zo’n 40 renners…Armstrong is de snelste. Ondertussen in Emmen komt Worm alleen voor de keeper, hij rondt erg netjes af: 0-7

16.45 uur:
El Kabir blijft erg goed doorkomen aan de rechterkant. Tshibamba krijgt tot twee keer kans te scoren maar maait over de bal heen bij de eerste poging en ziet zijn schot geblokt door de keeper bij de tweede. Niet lang meer nu. In Frankrijk is Tony Martin, verrassend genoeg, inmiddels sneller dan Armstrong (op de helft van de rit). De echte kenner had m overigens al in de ploeg bij het Tourspel.

16.50 uur:
Einde wedstrijd, eindstand 0-7. Het Rondje Om team gaat op zoek naar het 1,30 euro bier, deze jongen gaat lekker met de beentjes omhoog naar de Tour kijken. Tot de volgende keer!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.