Soepele start voor HSV na de winterpauze

Onze tegenstander in de derde ronde van de Uefa Cup (blijft lekker klinken!) is vanavond voortvarend uit de startblokken gekomen na de lange winterstop. De ploeg van Jol trad na een pauze van anderhalve maand in de eigen HSH Nordbank Arena aan tegen 1860 München in de derde ronde van de DFB Pokal.

De middenmotor uit de Zweite Bundesliga (1860 staat elfde) maakte het HSV best lastig, maar moest uiteindelijk toch buigen. Een slordige 50.000 toeschouwers zagen de Kroaat Ivica Olic uitgroeien tot de grote man. Olic, die ook al twee keer scoorde tegen Villa, scoorde een hattrick in de 3-1 winst. Vlak voor rust opende hij de score nadat Trochowski een foutieve pass van de keeper van de Löwen had opgepikt. 1860 drong aan na rust, maar werd zelden gevaarlijk. Tien minuten voor tijd was de bekerontmoeting beslist na opnieuw een fout van de keeper, die een makkelijk schot van Olic niet onder controle kreeg. Vlak daarna was de Kroaat nog eens succesvol na opnieuw voorbereidend werk van Trochowski, waarna 1860 nog een eretreffer werd gegund.

Vrijdag trapt HSV de tweede competitiehelft van de Bundesliga af tegen de grote broer van 1860. In de eigen HSH arena wacht dan Bayern. De wedstrijd begint om 20:30 uur en is (alleen voor leden!) live te bekijken via Sport1.