Sibum hoopt dat hij er bij is tegen Feyenoord

Dominique Scholten is blij dat hij weer echte wedstrijden gaat spelen.

Bas Sibum kun je mid­den in de nacht wakker maken voor een beladen potje voetbal. Maar gisteren tegen Vitesse kon de middenvelder zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. „ De ham­strings”, verklaarde hij na afloop van de teleurstellende Gelderse derby.

„Ik voelde al iets na de wedstrijd tegen Sparta. Maar daarna ben ik goed behandeld en leek alles in or­de. Ook tijdens de warming-up had ik nog nergens last van. Maar in de tweede minuut schoot het er in. Einde oefening, al heb ik het nog wel even geprobeerd. Ik weet nog niet hoe ernstig het is, een ver­rekking of een scheurtje. Het leek me in elk geval verstandig om geen risico’s te nemen. Zondag spe­len we tegen Feyenoord, dat is ook weer belangrijk. Ik ben wel blij dat we deze week geen doordeweekse wedstrijd hebben.”

Ook Dominique Scholten kwam gistermiddag uit de kleedkamer van NEC. En toch voetbalt de mid­denvelder inmiddels niet meer voor de Nijmeegse club, maar komt de rest van het seizoen op huurbasis uit voor TOP Oss. „Ik heb vorige week een gesprek met Mario Been gehad”, aldus de 20-ja­rige linkspoot. „We kwamen alle­bei tot de conclusie dat het voor mijn ontwikkeling goed zou zijn als ik een half jaartje verhuurd zou worden en de kans zou krijgen om wedstrijden te spelen. Uiter­aard kwamen we al snel bij TOP Oss terecht.”

„ Afgelopen vrijdag heb ik voor het eerst gesproken met de trainer, Hans de Koning. Hij weet wat ik kan. Hij heeft met Carlos Aalbers over mij gepraat en heeft me zelfs ook een aantal keren aan het werk gezien in Jong NEC.” Wat zijn rol exact wordt bij de eer­stedivisieclub, moet Scholten nog even afwachten. „ Linkshalf is mijn favoriete positie, maar volgens De Koning kom ik voor alle posities op het middenveld in aanmerking, eventueel zelfs achterin. Ik ben in elk geval blij dat ik nu weer echte wedstrijden ga spelen.” Scholten zat afgelopen vrijdag op de tribune en zag toe hoe zijn nieuwe club met 5-0 verloor bij RKC Waalwijk. „En toch heeft TOP best een aardige ploeg. Vrij­dag doe ik voor het eerst mee. Thuis tegen Telstar.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan