Ook als basisklant blijft “Potje” simpel overeind

Toen hij zich gisteroch­tend op De Goffert meldde voor de busreis naar Groningen wist Pa­trick Pothuizen al dat hij in het noorden zijn eerste basisplaats van dit seizoen zou hebben. „Rutger Worm was ’s ochtends heel vroeg op de club en hij stuurde al een sms’je dat ik zou spelen.”

Ook zonder dat berichtje had Pot­huizen er rekening meegehouden dat trainer Wiljan Vloet hem wel eens nodig zou kunnen hebben. Rens van Eijden had afgelopen week een aantal keer aangegeven last te hebben van een enkelblessu­re. De jonge Brabander was tot drie keer toe door dezelfde enkel gezwikt. „Ik wist dat ik wel eens zou kunnen beginnen. Nou pri­ma, ik sta er altijd klaar voor”, sprak Pothuizen.

‘Potje’ bewees andermaal een ge­weldige teamspeler te zijn waar de trainer op kan bouwen. De 37-jari­ge routinier hoorde weer bij de beste NEC’ers, zoals dit seizoen al wel vaker het geval was tijdens zijn elf eerdere invalbeurten. „Het ging inderdaad goed”, sprak Pothuizen nuchter. „Als ploeg heb­ben we ook een prima wedstrijd gespeeld, al stemt het resultaat na­tuurlijk niet tevreden wanneer je vlak voor tijd 2-1 voor staat. Maar we hebben dominant gespeeld, Groningen onze wil opgelegd. We hebben weer een stap gemaakt.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.