Ntibazonkiza keert terug bij NEC

Het contract is ondertekend, de excuses naar spelersgroep, technische staf en supporters van NEC zijn aanstaande en Saïdi Ntibazonkiza meldt zich maandag bij Jong NEC waar de aanvaller hard gaat werken aan zijn rentree.

Twee maanden nadat de 22-jarige Burundees nog langer weigerde voor NEC uit te komen omdat het verbeterde contract niet naar zijn zin was, keert Ntibazonkiza alsnog terugt in De Goffert. Opvallend, want op 20 oktober zouden beide partijen nog lijnrecht tegenover komen te staan in een arbitragezaak, waarin duidelijk moest worden of NEC een mondeling akkoord over een nieuw driejarig contract had bereikt met de voetballer, die bleef beweren dat zoiets niet op waarheid berustte.

"Saïdi heeft mij tien dagen geleden gebeld", onthulde Carlos Aalbers. "Hij wilde zijn werk bij NEC weer hervatten tegen de eerder overeen gekomen condities. Maandagavond heeft hij alsnog zijn handtekening gezet onder het contract dat hem in elk geval tot 1 juli 2011 bindt aan NEC."

De technische directeur van de Nijmeegse eredivisionist begrijpt als geen ander dat daarmee alles weer koek en ei is. "We zijn er nog lang niet. Zijn terugkeer wordt nog een heel proces. Denk alleen maar aan de acceptatie van spelers, technische staf en supporters. Maar voor ons telde vooral het economische belang. Wij wilden onze rechten veiligstellen. Dat moest of via een arbitragezaak of zoals nu met de handtekening van Saïdi alsnog onder het contract."

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.