NEC wil afrekenen met de “vloek van de glasbak”

Nijmeegse ploeg heeft al bijna 25 jaar niet meer gewonnen bij Vitesse.

NEC- supporters noe­men het ‘de vloek van de glasbak’. Nog nooit wist de Nijmeegse club te winnen in het Gelredome. Ster­ker nog: het is alweer bijna 25 jaar geleden dat NEC een uitwedstrijd tegen Vitesse winnend afsloot. Op 19 mei 1985 zegevierde NEC op Nieuw Monnikenhuize met liefst 0-4. Daarna volgden voor de com­petitie twaalf gelijke spelen en ze­ven nederlagen.

„Ach, voor alles is er een eerste keer”, blikt trainer Mario Been vol goede moed vooruit. „Statistieken zeggen mij niet zoveel. We heb­ben het afgelopen jaar wel vaker af­gerekend met negatieve reeksen. Wie weet doen we dat opnieuw.”

Bij Vitesse staat sinds de winter­stop een nieuwe coach aan het roer. Met de komst van Theo Bos is ook de speelwijze van de Arn­hemmers gewijzigd. Ofschoon de opponent met twee spitsen ope­reert, laat Been zijn viermans ach­terhoede intact. „ De kans is groot dat we met dezelfde elf beginnen als in de bekerwedstrijd tegen Sparta. Zij moeten zich maar aan ons aanpassen, niet andersom.”

Daarmee wil de NEC- trainer niet zeggen dat het morgenmiddag een eenvoudig karweitje wordt voor zijn ploeg. „Wedstrijden tegen Vi­tesse zijn apart. Bovendien vind ik dat die ploeg, gezien de spelers die ze hebben, veel te laag staat. On­danks de uiteindelijke nederlaag hebben ze vorige week tegen FC Twente goed gespeeld. Dat zal ze vertrouwen hebben gegeven. Maar goed, vertrouwen hebben wij ook.”

Bij Vitesse ontbreekt spits Santi Kolk. Hij wordt waarschijnlijk ver­vangen door Ricky van Wolfswin­kel. Nieuweling Dalibor Stevano­vic is speelgerechtigd, maar zal wel op de bank beginnen.

Vermoedelijke opstellingen.

NEC: Babos; Fernandez, Pothuizen, Zomer, El- Akchaoui; Sibum, Schöne, Davids; Rommedahl, Van Beukering, Bouaouzan.

Vitesse: Velthuizen; Verhaegh, Sprockel, Van der Struijk, Kuiper; Clau­demir, Sansoni, Hofs, Molhoek; Junker, Van Wolfswinkel.

NEC doet morgenmiddag voor de veertiende maal een poging om drie punten mee te nemen uit het Gelredome, het onderko­men

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan