NEC in zijn sas met Vleminckx

Bjorn Vleminckx heeft alles om de nieuwe publiekslieveling in Nijmegen te worden. NEC telde een recordbedrag van anderhalf miljoen euro neer voor de 23-jarige Belgische aanvaller, die overkwam van KV Mechelen. De verwachtingen zijn hooggespannen, maar dat is voor Vleminckx geen probleem: "Ik heb in Mechelen goed gepresteerd. Als ik daar was gebleven, was de druk ook groot geweest."

Toch is Vleminckx’ keuze voor NEC verrassend. Zo dongen Belgisch kampioen Standard Luik en subtopper Club Brugge naar de diensten van de aanvaller, die zowel qua uiterlijk als speelstijl veel gelijkenissen vertoont met Dirk Kuyt. Trainer Dwight Lodeweges spreekt van een absolute topaankoop: "Hij is de duurste speler uit de clubhistorie. Voor dat geld konden wij ook vijf spelers halen voor de breedte, maar wij hebben gekozen voor kwaliteit. Bjorn laat zijn ploeg nooit in de steek. Hij werkt keihard, pikt zijn doelpuntjes mee en houdt altijd een verdediger bezig. De vergelijking met Kuyt vind ik echter niet fair tegenover hem. Er wordt hier al zoveel van hem verwacht. We moeten hem eerst maar eens de tijd geven om zich aan te passen."

Langs het trainingsveld in Nijmegen stonden deze week veel supporters van KV Mechelen om hun vertrokken aanvalsleider aan het werk te zien. "Ze zijn me niet vergeten. Een mooi compliment", vindt Vleminckx. "Ik hoop die status hier ook te krijgen. De ‘match’ tussen de club en mij is perfect, want zowel NEC als ikzelf zijn groeiende. Als ik naar Standard was gegaan speelde ik al bij een topclub. Maar daar mag je geen fouten maken, moet je direct presteren. Ik heb veel doorzettingsvermogen, werklust en duelkracht, maar aan mijn techniek kan nog veel worden verbeterd. Bij een rustige club als NEC hoop ik me verder te ontwikkelen om die stap naar de top later alsnog te maken."

Naast Vleminckx versterkte NEC zich met verdediger Rens van Eijden (PSV) en de talentvolle Rick ten Voorde. Hij kwam over van FC Emmen. De club zoekt nog naar een rechterverdediger en is daarvoor in onderhandeling met het Franse RC Strasbourg voor de overname van Hongaars international Zoltan Szélesi. Ook Niels Wellenberg (FC Twente) is kandidaat. Verder wil NEC nog een vleugelaanvaller aan de selectie toevoegen. Lodeweges: "Als die posities worden ingevuld, staat er een heel aardige groep. Daarmee moeten we bij de eerste negen kunnen eindigen."

Bron: De Telegraaf

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.