NEC: Bern in het klein in Hamburg

Meeste fans paar dagen in Hamburg

De Europese uitwed­strijd van NEC, op donderdag 26 februari tegen HSV, moet een feest worden dat doet denken aan de oranjegekte in Bern van afgelo­pen zomer. „Het zou fantastisch zijn als we in Hamburg een soort Bern in het klein kunnen organise­ren”, zegt Jan Bluyssen van NEC. „Een heel plein vol met 3.000 tot 4.000 mensen en dan samen naar het stadion lopen.”

Bluyssen is donderdag in Ham­burg om met HSV en de plaatselij­ke autoriteiten de mogelijkheden voor een volksfeest te verkennen. Hij gaat ook zijn best doen om méér kaarten te regelen voor de Nijmeegse fans. „ De vraag is over­weldigend, we zouden bij wijze van spreken met heel Nijmegen kunnen gaan. We hebben 2.500 kaarten toegewezen gekregen. Dat is geheel volgens de Uefa-regels – 5 procent van de kaarten gaat naar de uitspelende club –, maar hope­lijk kan er wat bij.”

Dat hangt af van twee dingen. Bluyssen: „HSV heeft aangegeven geen eigen fans teleur te willen stellen. Dus het kan alleen als er kaarten over zijn. En als de club en de autoriteiten het verantwoord vinden. Wat dat laatste betreft heeft Ajax onlangs geen goede in­druk achtergelaten in Hamburg. Er zijn relletjes geweest met Ajax-fans, zowel in het stadion als op de Reeperbahn. Gelukkig heeft NEC wel een goed imago, onze Eu­ropese uitwedstrijden verliepen fantastisch.”

NEC verwacht dat de meeste sup­porters die naar Hamburg reizen, een paar dagen in de Noord-Duit­se stad zullen verblijven. „Van de mensen die op eigen gelegenheid reizen, met de trein en met de au­to, denken we dat tweederde woensdagavond in Hamburg arri­veert, donderdag overdag feest viert in Hamburg, donderdaga­vond naar de wedstrijd gaat – of in cafés naar de tv kijkt – en vrijda­gochtend weer naar huis gaat”, al­dus Bluyssen.

Hij denkt dat er tussen de 3.000 en 4.000 mensen vanuit de regio Nijmegen naar miljoenenstad Hamburg gaan, hoewel dat aantal deels zal afhangen van het sportie­ve resultaat in de thuiswedstrijd op woensdag 18 februari.

Van de 2.500 mensen die een kaart hebben kunnen bemachti­gen voor de uit-wedstrijd, reizen er tot nu toe 500 met de bus. „ Zij vertrekken donderdag 26 februari om 05.30 uur, arriveren om 12.00 uur en gaan na de wedstrijd weer naar huis.”

De verkoop van de kaarten voor de thuiswedstrijd begint komende donderdag om 9.00 uur. Tot woensdagavond krijgen seizoen­kaarthouders de kans om hun ‘ei­gen’ stoel te kopen voor het duel tegen HSV. NEC verwacht dat er zo’n 700 kaarten in de verkoop gaan en roept de supporters op om via internet (onlineticketing en ticket box) zaken te doen. „ Er kunnen 500 mensen tegelijk inlog­gen, ze kunnen per persoon maxi­maal twee kaarten bestellen. Dat gaat dus heel snel. Daar kunnen wij met onze gewone kassa’s nooit tegenop.”

Twee dagen geleden leek het nog of er 2.500 thuiskaarten beschik­baar zouden komen, aldus Bluys­sen. Veel seizoenkaarthouders heb­ben dus alsnog besloten naar de wedstrijd te gaan. NEC verwacht dat er tussen de 3.000 en 4.000 supporters naar Hamburg zullen reizen voor het uit- duel tegen HSV; de meeste fans gaan met eigen vervoer.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan