NEC bereikt de kwartfinale van de KNVB-beker

Onder luide aanvoering van zo’n 350 NEC-supporters heeft NEC vanavond de kwartfinale van de KNVB-beker bereikt. In Groningen werd de plaatselijke FC met 0-2 verslagen door doelpunten van John Goossens en Erton Fejzullahu.

Tijdens een matige eerste helft, waarin NEC geen kans wist te creeren, hadden de rood, groen, zwarten het moeilijk. Toch wist FC Groningen niet echt gevaarlijk te worden en bleef NEC met inzet overeind. Het enige billenknijp-momentje was toen Babos zich liet verrassen door een polletje en de bal maar net naast zag gaan.

Lichtpuntje in de tweede helft was de rentree van Bas Sibum, na 7 maanden blessureleed. Hij bekroonde dit echter binnen een paar minuten al met een gele kaart. Nadat Pothuizen vervolgens geblesseerd het veld moest verlaten maakte Bram Nuytinck z’n debuut die overigens een goede pot speelde. NEC speelde de tweede helft beter maar kwam maar niet tot scoren. Fejzullahu en Saidi misten beide een opgelegde mogelijkheid om NEC op voorsprong te zetten.

Toch kwam NEC op 0-1 door een benutte vrije trap, van zo’n 30 meter, van Goossens. De wedstrijd werd leuker en er kwamen kansen over en weer. Met steun van het publiek en enkele reddingen van Babos bleef NEC overeind.

Worm verving doelpuntenmaker Goossens, die ook geblesseerd het veld moest verlaten na een botsing met Holla (waar kennen we die ook alweer van?)

Onder het motto "alles of niets" zette FC Groningen de laatste 10 minuten vol de aanval in. Het gaf NEC de mogelijkheid om op de counter te gaan spelen. Onzorgvuldig spel maakte dit echter onmogelijk. Toch kwam NEC in de 4 minuten extra tijd nog op 0-2 door een doelpunt van Fejzullahu. Onder het luide "vites is de volgende" bereikte NEC de kwartfinale van de KNVB-beker.