NEC-aanhangers blazen stoom af

Het zou overdreven zijn om te stellen dat de neuzen weer dezelfde kant op staan. Maar de inderhaast georganiseerde sup­porteravond van NEC zorgde er gisteren wel voor dat de scherpe kantjes van de controverse tussen clubleiding en aanhang enigszins werden weggeslepen.

Na het echec tegen RKC Waalwijk, afgelopen zaterdag, stonden enkele honderden fans met verhitte kop­pen op het voorplein van het Gof­ferstadion om de clubleiding ter verantwoording te roepen. Alge­meen directeur Jacco Swart kondig­de ter plekke een tussentijdse bij­eenkomst aan, bedoeld om de dia­loog in een rustiger vaarwater te brengen.

Technisch directeur Carlos Aalbers toonde zich gisteravond realis­tisch: „Nu we in deze situatie zijn terecht gekomen, moeten we onze ambities voor dit seizoen bijstel­len. Het linkerrijtje is op dit mo­ment geen reële optie, het is nu een kwestie van overleven. Er zul­len in de winterstop een paar ver­sterkingen bij moeten komen. Op de eerste plaats gaan we op zoek naar een vervanger voor Lasse Schöne, een sleutelspeler als het gaat om de verbinding tussen mid­denveld en aanval. En verder denk ik dat er nóg een of twee spelers moeten worden aangetrokken.”

Over het op tv gelanceerde bericht dat NEC praktisch rond zou zijn met Wiljan Vloet als nieuwe coach, weigerde Aalbers in te gaan. Swart legde nog maar eens uit dat NEC financieel nog altijd in een kwetsbare positie verkeert. Swart: „In het huidige stadion halen we op eigen kracht 13 miljoen euro binnen, terwijl we 15 miljoen uit­geven. Dat is op den duur niet vol te houden.”

Een deel van de supporters keerde zich gisteravond fel tegen Saïdi Nti­bazonkiza. Zij kunnen niet accep­teren dat de aanvaller ‘de club in de steek heeft gelaten’ en zijn het er dan ook niet mee eens dat de Burundees nu weer deel uitmaakt van de selectie. „Er is iets geknakt dat nooit meer goedkomt.”

Aalbers verdedigde zijn keuze: „Saïdi is een jonge jongen, die gro­te fouten heeft gemaakt. Maar hij heeft ervan geleerd en heeft zijn excuses aangeboden. Hij verdient een nieuwe kans. Temeer omdat wij denken dat wij met hem meer punten kunnen pakken.” Aalbers kreeg bijval van aanvoer­der Gábor Babos. „Toen het slecht ging zijn wij als spelersgroep op de trainer afgestapt met de medede­ling dat wij Saïdi er weer graag bij hadden. Het zal niemand zijn ont­gaan dat hij de afgelopen weken een van de betere NEC’ers was.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.