Merchandising kruipt uit de schulp

Er is door de jaren heen veel kritiek geweest op de merchandising-afdeling van NEC. Kritiek die gericht was op de te kleine fanshop, het beperkte assortiment, het gebruik van de verkeerde kleuren rood of groen of de te hoge prijzen. Hierna is Twinlife aan het roer gekomen en heeft een groep supporters haar ideeën en meningen gebundeld om NEC hiermee een handje te helpen.

Nou doet de titel van dit bericht wellicht vermoeden dat we ons al kunnen meten met het geweldige assortiment van pak ‘m beet AZ, dat is natuurlijk niet zo. Maar we zien wel dat deze afdeling stukje bij beetje uit zijn schulp begint te kruipen. Eerder deze week kregen wij een full-colour magazine in handen met assortimentsinformatie voor het komende seizoen. Deze uitgebreide folder bevat duidelijke foto’s, productinformatie, een uitgebreid overzicht van sieraden, verkooppunten en een prijsvermelding. Via Benjamin Mels van Twinlife (verantwoordelijk voor de merchandisingafdeling van NEC) hebben wij begrepen dat deze folder onder alle jaarkaarthouders zal worden verstuurd. Enkelen zullen hem wellicht inmiddels al hebben ontvangen.

Dit boekje is voor ons een duidelijk lichtpuntje, maar het is nog niet alles. Wij kunnen ons namelijk geen jaar heugen met zoveel nieuwe producten. Zo noteren wij een nieuwe sporttas, twee nieuwe polo’s, een sweater, een muts, een tweetal nieuwe sjaals (waarvan we bij de een de opmerking moeten maken dat we zelden zo’n mooie shawl hebben gehad), handschoenen voor jong en oud, een rugtas, een nette portemonnee, een bierpull, een mok, stickers met het logo, een autosjaal, een vaan, een mooie vlag, een prullenbak, ansichtkaarten, een babymuts, en voegen we tenslotte een aantal nostalgische pins aan het bestaande assortiment toe.

Smaken zullen zoals altijd verschillen, maar het is een hele vooruitgang dat we nu wat te kiezen hebben. Bovendien kan op vertoon van de jaarkaart voortaan korting op de verschillende verkooppunten worden afgedwongen. Deze korting is door instemmen van alle verkooppunten nu dus ook buiten de Goffert te krijgen. Zo lijken we stukje bij beetje uit die hele diepe put te klimmen.

Oe-a-Gentenaar

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.