Lodeweges laat vandaag meer weten

Vandaag in de Gelderlander.

Dwight Lodeweges be­raadt zich op een uitnodiging van NEC om te komen praten over de functie van hoofdtrainer. De huidi­ge interim-trainer van PSV is maandag benaderd door de eredi­visionist. Lodeweges laat NEC van­daag weten of hij open staat voor een vervolggesprek.

Lodeweges staat al langer op de kandidatenlijst bij NEC. De Nijme­genaren zoeken een opvolger voor de succesvolle Mario Been, die na deze jaargang naar Feyenoord ver­trekt. Lodeweges voerde enkele we­ken geleden al een oriënterend ge­sprek met de clubleiding van NEC, die vervolgens koos voor Alfons Groenendijk. De club dacht ak­koord te zijn met de huidige assis­tent van Willem II, maar de deal ketste op het laatste moment on­verwacht af: Groenendijk koos er­voor in Tilburg te blijven. Door het afhaken van Groenendijk is Lo­deweges weer in beeld gekomen.

De geboren Canadees heeft nog een contract tot 2010 met PSV. Over de toekomstige invulling van de technische staf bij PSV bestaat nog veel onduidelijkheid zolang de club geen nieuwe hoofdtrainer heeft aangesteld. De directie van PSV gaf NEC enkele weken gele­den toestemming met Lodeweges te praten.

Lodeweges was de laatste tien jaar werkzaam voor FC Zwolle, FC Gro­ningen, Heerenveen (assistent), Al-Jazira Club (assistent), Nagoya Grampus Eight (assistent) en PSV (assistent en interim-trainer).

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.