In de media: NEC-Feyenoord

Been krijgt Feyenoord in slotminuut op de knieën

De gifbeker is voor Feyenoord nog niet leeg. De geplaagde ploeg van interim-trainer Leon Vlemmings, die nog zonder zege is, leek zondag bij NEC een verdiend punt over te houden aan het bezoek aan De Goffert. Nieuwkomer Milano Koenders, gehuurd van AZ, kopte echter in de extra tijd de thuisploeg naar de sensationele overwinning (1-0), de eerste in vijf competitieduels.

Voor Feyenoord kwam de derde nederlaag in 2009 dubbelhard aan. De geplaagde ploeg speelde immers tegen het team van de toekomstige trainer Mario Been, die afgelopen woensdag een driejarig contract, per 1 juli, bij zijn jeugdliefde overeenkwam. Bovendien zakken de Rotterdammers op de ranglijst steeds verder weg.

Feyenoord begon op het harde en hobbelige veld met de nodige defensieve problemen aan het pikante duel. Na Tim de Cler (knie) vielen ook Theo Lucius (rib) en André Bahia (familie-omstandigheden) weg uit het team dat vorige week zaterdag in De Kuip tegen Willem II aantrad (1-1). Vlak voor het begin van de wedstrijd in Nijmegen haakte ook aanvoerder Giovanni van Bronckhorst (enkel) nog af. Het gehavende Feyenoord moest de strijd tegen NEC daardoor aangaan met liefst vier tieners in het basisteam: Georgionio Wijnaldum, Leroy Fer en de debutanten Norichio Nieveld en Kelvin Leerdam. Bij de thuisploeg was Milano Koenders, gehuurd van AZ, nieuw in het elftal.

Al snel bleek Feyenoord zeer kwetsbaar achterin. Met name de snelle Dennis Rommedahl maakte het de Rotterdamse afweer moeilijk.

Nieuwkomer Leerdam (18) had weinig vat op de huurling van Ajax. Ook centrale verdediger Nieveld had het zwaar. NEC-spits Jhonny van Beukering liet zich nauwelijks van de bal zetten door de Rotterdamse debutant. Bij de thuisploeg speelde nieuweling Koenders, tegen Roy Makaay, met veel vertrouwen en flair, alsof hij het hele seizoen al in Nijmegen onder contract staat.

NEC deed zich bij de ruststand van 0-0 flink tekort. De gretige ploeg van Been liet in de eerste helft legio kansen liggen. In de 25e minuut was het zelfs een klein wonder dat het wankelende Feyenoord niet op achterstand kwam. Vanuit één situatie waren Van Beukering (twee keer) en Lasse Schöne dicht bij 1-0. Doelman Henk Timmer (twee keer) en Leerdam (op de doellijn) voorkwamen een Nijmeegs doelpunt.

Feyenoord was voor de rust amper gevaarlijk. Alleen Andwélé Slory stelde met een aardig schot doelman Gabor Babos (ex-Feyenoord) op de proef. Makaay kwam niet in scoringspositie en ook Diego Biseswar en Wijnaldum, die kort achter Makaay als nummer 10 speelde, lieten zich amper gelden.

Na de pauze was NEC minder dominant. Vlemmings zag offensieve mogelijkheden en bracht in de 57e minuut routinier Jon-Dahl Tomasson voor Wijnaldum in. De Deense schaduwspits speelde onder de ontslagen Gertjan Verbeek weinig door aanhoudend blessureleed. Met een grote kans voor Biseswar, die door Babos knap van scoren werd afgehouden, zette Feyenoord de verhoogde dadendrang na een uur de kracht bij. Ook van Makaay (voorlangs) en Slory (naast) ging plotseling serieuze dreiging uit.

Bij het wegzakkende NEC kreeg alleen invaller Tim Janssen nog een goede kans (redding Timmer). Uiteindelijk kon iedereen, en met name Been, leven met 0-0. Koenders dacht daar echter anders over, met dank aan Timmer die op een hoge voorzet niet ingreep: 1-0.

Bron: FCUpdate

Feyenoord krijgt in Nijmegen weer een gevoelige tik

Na een half uur worstelen herstelde een gehavend Feyenoord zich knap in Nijmegen. NEC-aanwinst Milano Koenders liet het Rotterdamse hart in blessuretijd huilen (1-0).

Leon Vlemmings koppelde zijn voorzichtige optimisme aan het leeglopen van de Rotterdamse ziekenboeg. De interim-coach van Feyenoord moest echter in Nijmegen weer drie vaste waardes missen. André Bahia liet vanwege privé-omstandigheden verstek gaan, waar Theo Lucius door een ribblessure moest passen.

In de warming-up voegde Giovanni van Bronckhorst zich tot overmaaat van ramp bij het rijtje afwezigen. De aanvoerder verzwikte een enkel en bleef noodgedwongen aan de kant. Door de personele problemen kwam debutant Norichio Nieveld naast Kevin Hofland centraal achterin te staan. Kelvin Leerdam moest te elfder ure als linksback aan de slag bij Feyenoord.

Of het aan de noodgedwongen omzettingen lag of niet, Feyenoord mocht zich gelukkig prijzen dat het in het eerste half geen treffers incasseerde. NEC deed de Rotterdamse defensie wankelen, maar verzuimde dat in doelpunten uit te drukken. Bas Sibum, Dennis Rommedahl, Patrick Pothuizen en Jhon van Beukering hadden de kansen onbenut gelaten.

De fraaie kans voor Leroy Fer na ruim een half uur was de eerste concrete uiting van het herstel van Feyenoord. De Rotterdammers ontworstelden zich gaandeweg de wedstrijd verder aan het moeras, hetgeen tot uitdrukking kwam in goede mogelijkheden voor Roy Makaay, Diego Biseswar en Andwèle Slory.

Het broze vertrouwen van Feyenoord kreeg in blessuretijd een gevoelige tik te verwerken. Feyenoord-invaller Jon Dahl Tomasson bood bij een vrije trap van Youssef El-Akchaoui van rechts Milano Koenders te veel ruimte. De verdediger, die deze week van Alkmaar naar Nijmegen verhuisde, maakte van de ruimte gebruik om koppend zijn NEC-debuut koppend luister bij te zetten.

Feyenoord blijft door de nederlaag in de problemen, waar NEC juist weer de aansluiting vond bij de subtop van de Eredivisie. De Nijmeegse formatie van Mario Been staat achtste met tien punten meer dan Feyenoord.

Bron: VI

NEC wint op valreep van Feyenoord

NEC heeft zondag met 1-0 gewonnen van Feyenoord. Debutant Milano Koenders maakte in blessuretijd van de tweede helft de winnende goal.

NEC was in de eerste helft duidelijk sterker. Feyenoord-doelman Timmer redde achter elkaar knap op inzetten van Lasse Schöne en Jhon van Beukering (2x). Later haalde El Ahmadi een schot van Van Beukering van de lijn.

Na rust was de wedstrijd van een matig niveau. Babos redde op een schot van Biseswar en Slory had een grote kans, maar faalde alleen voor de NEC-goalie. Diep in blesuretijd kopte Koenders alsnog de 1-0 binnen.

Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.