Hoe komt HSV de winter door?

De komende tijd zullen we onze volgende tegenstander in de UEFA-cup, HSV, nauwlettend in de gaten houden. Echter ligt ook in Duitsland de competitie momenteel stil.

Daar waar NEC in Marbella o.a. oefent tegen de sponsors en FC Groningen verblijft HSV momenteel in Dubai om daar deel te nemen aan de Dubai Football Challenge. De ploeg van coach Martin Jol speelde dinsdag, voor 28.000 toeschouwers in "The Seventh&quot stadium, gelijk (1-1) tegen AC Milan maar verloor vervolgens op penalty’s (4-5).

AC Milan spelmaker Ronaldinho had Milan met een dubieuze penalty, in de 61e minuut, op voorsprong gezet. Collin Benjamin maakte zes minuten later, uit een hoekschop, alweer gelijk. In de penalty shootout bleek Beckham en Co vervolgens het hoofd koeler te houden, in het warme Dubai, 5-4. De Hamburger SV was titelverdediger van deze Challenge maar is sinds dinsdag deze titel dus kwijt.

Martin Jol: "Ik ben tevreden met het spel en de eerste test. Over de 90 minuten gezien waren we niet het slechtere team. We hadden onze kansen om te scoren, maar werden vervolgens ijskoud afgestraft. Men moet niet vergeten dat Milan al in het weekend het eerste competitieduel speelt en wij pas weer een paar dagen in training zijn. Daarom was het zeer goed. "

De opstelling van HSV was als volgt:

Hesl – Demel, Reinhardt, Mathijsen, Aogo – Alex Silva (62.Benjamin), Jarolim – Jansen (76.Pitroipa), Trochowski (46.Neves), Guerrero (46.Petric) – Olic

Tim Atouba, Romeo Castelen, Maxim Choupo, Nigel de Jong, Jerome Boateng, Anis Ben-Hatira en doelman Frank Rost ontbraken vanwege blessure’s.

Speciaal voor Babos de penalty shootout: 1-0 Petric, Ronaldinho 1:1, 1:1 Neves (-), Shevchenko 1:2, 2:2 Olic, Inzaghi 2:3, 2:3 Aogo (-), Emerson 2:3 (-) , Demel 3:3, 3:4 Flamini